Reflektioner från en ansträngande helg

* Känner ni till Munspelsmannen? Grabben som spelar munspel som en galning vid Sergels Torg. Honom måste ni känna till! Häromdagen såg jag honom stå och spela på Drottninggatan. Som sällskap hade han en gitarrspelande likaledes galen människa. Jag hade mp3:n på, så jag hörde inte den ljuva musik som uppstod. Men jag kan tänka mig att det lät hellre än bra.
* För några dagar sedan hörde jag "Schnappi" på radion. Nostalgi!
* Mitt nya smeknamn: FeT. Eller hur, FeTT?
* I går var jag domare - va' annars? - och träffade sedan Älskade Familjen vid Fridhemsplan och gick på butiken The Grandpas invigning. Gratis Staropramen-öl och goda gratisdrinkar gjorde sitt till i en fantastisk lokal som ni måste besöka och sedan efterfestade vi på AG:s. Hemma alldeles lagom strax efter ett.
* I dag vaknade jag vid tio. Spelade först match själv med mitt korplag Söderberga Utd. Vi hade, grymma som vi är, redan innan dagens match vunnit serien. Därför slapp jag stå i mål sista matchen utan fick spela ute. Två mål av mig innan jag var tvungen att springa iväg. Jag vet inte ens hur matchen slutade eftersom jag drog i mitten av andra halvlek. Och det var ju som bekant enbart av akademiskt intresse. Drog till Enebyberg och dömde en dammatch, min första seniormatch som huvuddomare. Gnälliga pms-monster 40+ på planen, men under kontroll. Åkte därefter direkt ut till Bromma igen och dömde en pojkmatch och sedan därifrån omedelbums ut till Lidingö och dömde ytterligare en pojkmatch på Bosön. Man kan ju konstatera att det här var den värsta dagen hittills som domare, vad gäller intensitet. Men jag orkade, jag stod pall och jag var grym. ... och jag fick pengar för besväret! Efter detta socialiserade jag med Tusse och Elena vid ett biljardbord på Ringens Biljard innan jag drog till Café 60, fick en kopp varm choklad, ett glas mjölk och en kanelbulle, för att sedan vackla hem och öppna ytterdörren hemma vid halv ett-tiden.
* I dag, mellan två domaruppdrag, såg jag ett sällskap sitta och picknicka i vårsolen. En bit bort låg en skog och där var två barn, en pojke och en flicka, i 7-8-årsåldern. När jag gick förbi måste pojken ha blivit kissnödig för han drog ner byxorna och kissade helt ogenerat. Och flickan brydde sig inte trots att han gjorde det precis framför henne utan ryckte på axlarna och fortsatte med sitt. Jag minns den tid när sexualitet var okänt, när lek var det enda viktiga och när man kände riktig frihet. Efter att jag på fyllan en gång gjorde samma sak som pojken, fast mer frånvänd om än inför ögonen på Elena, som av någon outgrundlig anledning inte blundade/vände bort blicken, har jag fått kommentarer om det. Det var nästan ett år sedan. Traumatiskt.
* På tunnelbanan mellan två domaruppdrag såg jag en kille stå vänd från mig med en klargrön väst från J Lindeberg, med JL-loggan på övre delen av ryggen. Stackarn, han får alltså inte ens se när folk tisslar och tasslar om hans smaklöshet, såsom man kan göra om man har loggan på bröstet på en sweatshirt. Stackarn.

Kommentarer
Postat av: wille

Tjejer/kvinnor borde inte få spela fotboll

Postat av: Riggan

Eeh... när jag var 7-8 så gjorde jag aldrig som den där grabben.. han kanske hette Peter Lönn?

Och om du på fyllan gjorde samma sak kanske det är lite mer konstigt. (Dvs om du drog ned brallorna). Om du bara drog zippern och stod frånvänd etc. så var det hon som överreagerade! :D!

2007-03-26 @ 21:29:07
Postat av: Edvin Ala(m)

Svar till Wille:

Gud, det där låter något som Dennis kan häva ur sig : p

2007-03-27 @ 04:49:58
URL: http://edvinalam.bloggagratis.se
Postat av: Elena

Ok men hörru "Riggan" om du inte under din livstid blivit utsatt för blottningar skulle inte du vända bort blicken. Jga stod och försökte med all min makt och självkontroll slita av mitt huvud och slänga det i närmaste papperskorg för att undkomma scenen framför mig. Men istället för att sjunka ner i ett träsk av depression såhär i efterhand väljer jag att glatt skämta om det så att Maggan förstår att han aldrig ska göra om detta misstag igen ;)

2007-03-27 @ 08:51:27
Postat av: Riggan

Ok men hurru "Elena", har jag förstått det rätt om han drog ned brallorna framför dig och du inte kunde slita bort blicken? ;D Och sen när du insett misstaget så driver du med grabben istället för att bli emo? .. Eh.. soft!

2007-03-27 @ 19:29:20
Postat av: Elena

haha...du e rolig du

2007-03-27 @ 19:35:36
Postat av: Maggan

Wille; Word.
Edvin; Faktiskt!
Riggan och Elena; Känner ni varandra, eller? :S

2007-03-28 @ 01:12:25
URL: http://magg.blogg.se
Postat av: Riggan

Elena: Hmm I sense sarcasm! :O
Maggan: Neeeej... INTE ÄNNU! :D :O :| ... :/ ... :D!

2007-03-28 @ 16:36:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback