Senaste gåsnytt

Canada Goose har börjat göra duntäcken med 90% dun, läste jag i en tidning i dag. Kravet för att det ska få kallas duntäcke går vid 51% dun, men Canada Goose ska ju som bekant alltid vara lite finare - lite bättre.

Och för 3000-10 000 blir ett täcke ditt. Taget!

Stockholm Street Style älskar Röda Latin!

Ni som har förmånen att inte gå på Röda Latin kanske undrar hur man klär sig på stället. Det hjälper utmärkta bloggen Stockholm Street Style till med att beskriva. De har nämligen, inom loppet av fem dagar, haft med två stycken Södraelever i sin "Fångat på stan".

Klara.
Julia.

Det är först pälsmössa, "det käcka lilla skärpet" och militär och sen grått, oversize, stor, svart väska, "bruna käcka skor" och mormors garderob. Och gemensamt är ju second hand. Det verkar vara stört omöjligt att över huvud taget överväga att köpa nya kläder. Eller så kan man ju alltid ärva. Och skulle man, Gud förbjude, köpa någonting nytt är det inte för många hundralappar.

Sossigt.

En post tillägnad "Muffis"

Min käre vän, Dennis "Muffis"/"MUF-Dennis" Wedin! Du har nu varit i Kenya i snart en vecka. Den här bloggposten är tillägnad dig.

Sverige suger. Det suger fitta. Eller kuk. Jag kan inte bestämma mig. (Och jag vill hemskt gärna provocera den där äckliga, sossiga politikern, som ville förbjuda svordomar och som i och för sig kanske inte läser det här, men som fanimig ska veta att vi lever i ett fucking jävla fritt land!).

Just nu är det kallt och överjävligt. Ständiga minusgrader som tvingar fram djuret inom mig (läs: djurrock på). I lördags dömde jag fotboll mellan 15.00 och 01.30 och på söndagen köpte jag så "den där jävla mobilen": lätt snyggare än din 8000-kronorshistoria, som väl ligger och samlar damm i ett skåp på din sosseskola ... ;) ... bitterfitta?

Har L kärleksfeber i ditt sällskap eller? Har den gått ner nu? Det var väl för väl! Hur går det med supandet? En öl till maten, ingenting alls eller fullt ös, medvetslös?

Och hur i hela jävla helvete står du ut med 1) Värmen 2) Solen 3) Stanken 4) Sossemobilen 5) Sosseskolan du är med?

Slutligen: Mitt tips inför lördagen:

1. Tommy Nilsson.
2. Andreas Lundstedt.
---
3. Anna Book.
4. Uno & Irma.
---
5. Addis Black Widdow.
---
6. Elin Lanto.
7. Andersson & Gibson.

8. Sofia.

Vad tror du? Fulast?
Addis Black Widdow!


Bra skit

Det finns två särskilda låtar som får mig att gå igång fullständigt just nu (tryck på knapparna nedan för att lyssna på dem, det kan ta en liten stund innan de kommer igång).
 

och


Fundering: Kanske blir Magg(b)logg i slutändan en musikblogg?

Notering från en vardag

Det finns två tillfällen vi introverta, grådaskiga svenskar tar kontakt med andra, okända medmänniskor.

* På fyllan.
* När någon har en söt bebis eller en hund man kan klappa eller ge komplimanger (vilket jag upplevde i dag).

Och så undrar folk varför man vill flytta härifrån.

Tråkiga, minusgradiga land!


Dagens kommentar

Sitter på tunnelbanan hem tillsammans med Helene nu i eftermiddags. Det kommer fram en medelålders man i gången och man ser redan på honom vad hans ärende är:

"Ursäkta, är det någon som kan avvara några kronor? Jag åt en Risi Frutti klockan halv sju i morse, jag kan ta emot 50 öre om det vore så!"

Pinsam tystnad, folk tittar besvärat bort - ingen skänker ett endaste öre till mannen.

Han står kvar.

Länge.

Sen vänder han sig om och ställer samma fråga till de passagerare som står upp.

Jag säger till Helene: "Asså för jävligt att det ska vara såhär, att vi ska ha kvar uteliggare i Stockholm." Helene: "Asså jag orkar inte, jag har inga pengar att ge till honom."

Sen lite halvhögt riktat till mannen: "Tar du kort?"

Klockrent.

Dagens sosse

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,986937,00.html

En sådan lag skulle som bekant få förödande konsekvenser för Da Soetis Crew då ordet "FITTA!" kommit att bli en naturlig del av vår vokabulär.

Det här var inte bra.

Till sist: Roligast tycker jag den här meningen var: "Flickor kallas horor, och det sägs ”motherfucker” i var och varannan mening...". Jag har aldrig hört någon säga ordet "motherfucker" till mig - någonsin! Sosse!

Dagen som gick

Dagens citat: "Mjöl på smeten". Helene.
Dagens bantning: Johannas. En dag har den hållt på.
Dagens töntigaste: Sötisarna. Sluta träna! Sluta gymma! Sluta mat- och onyttighetervägra! Jag orkar inte!
Dagens resa: Dennis mentala. Inför hans avfärd till Kenya (ja, Kenya) i morgon.
Dagens löfte: Nästa gång tar vi fyra liter cider, Emmy!

Dagens tjuvlyssning

http://www.tjuvlyssnat.se/2007/01/ett_klart_under.html

Helt sjukt jävla överroligt.

Kvällen som gick

Nu har jag varit på en sån där djävulsk jobbig vip-fest igen. Och efter det drog jag med Emmy på Star Bar och delade med henne på fyra liter öl.

Jag mår därefter.

Geografilektion 8.20 i morrn! Pepp!

Jag går på en sjuk skola

Har ni hört det förresten, att på Södra blir brudar i ettan våldtagna? Det ni!

Södra Latin - Insider: Dåd om rasten.

Allt enligt obekräftade uppgifter.

Skabbigt.

Dagens sosse

Jag kan inte riktigt bestämma mig. Vilken artikel som beskriver den största sossen för dagen.

Aftonbladet: Vrakfyndet - en ny mc.
Konsumbloggen: Tjugoåtta och nittio.

De är liksom sossar på olika sätt. Det är inte okej att stjäla gods, även om jag säkert hade begett mig till stranden och letat själv om jag inte bott i Sverige i stället för The English Countryside.

Däremot är ju Konsumbruden helt sanslöst sossig. En krona! En krona! Jag blir så trött. Äh, hon får bli Dagens sosse! Grattis, grattis!


Noteringar från en vardag

  • Inlägg: 39
  • Kommentarer: 54

  • Magg(b)logg engagerar! Det är roligt att alla är så positiva till mig, min umgängeskrets och det jag skriver! Det är ännu roligare att ni fortsätter att gå in och läsa bloggen, om ni nu hatar mig och det jag skriver om så mycket som ni gör! Och det roligaste är alla utanför klassen som läser kommentarerna och konstaterar hur verkligt dumma i huvet alla i klassen verkar vara. Nu säger jag inte att jag håller med dem, men det är bara en liten notering.

    ---

    Vem faan är "A" att uttala sig om 1. Bloggen 2. Elena. 3. Saker och ting över huvud taget?

    ---

    I dag, när jag gick ner till från Åkeshovs tunnelbanestations plattform till spärrarna gick det en tjej i ridbyxor framför mig. Inget konstigt med det, det ligger ett (högst illaluktande) stall typ 200 meter från tunnelbaneuppgången. Men det som slog mig var att fy-i-helvete, va' kallt och allmänt överjävligt det måste vara att rida i tio minus. Hoppas hon red inomhus. Enbart inomhus!

    ---

    Tidigare i dag satt jag på Le Café och väntade på MUF-Dennis, som hade blivit intervjuad och var sen. (En av oss är alltid sen till varenda jävla träff vi stämmer - det är helt otroligt!). Jag satt bredvid disken där man beställer. Helt plötsligt kom Alex "Min och Dennis idol" Schulman in med en kompis. Kompisen ropade högt "Becker!" och tittade på mig. Jag tittade frågade på honom och lite generat på Schulman. Sedan ropade kompisen, ännu högre: "Är det du som är Becker?!" Jag svarade: "Hehe, näe" och de "hmm:ade" och gick vidare in i cafélokalen. Det som är roligt nu är att så fort Alex Schulman ser mig (på Le Café, förslagsvis - han är där varenda gång jag och MUF-Dennis är där) kommer han tänka: "Hehe, där är killen vi trodde var Becker." Jag har gjort ett intryck på Alex Schulman. Över det är jag mycket stolt. Nu ska jag bara bli hans kollega och jämställde också. Ansökan är ivägskickad.


    Jag har blivit Street Style-paparazziad

    Detta blir bara bättre och bättre. Först Stureplan.se och nu Stockholm Street Style, där jag blivit smygfotad. Mest för Maggbags skull, om man läser bildtexten.

    Jag känner mig mycket hedrad! Ännu ett av mina mål i livet uppnått! Att sen själva bilden inte är något att skjuta Sumo-fyrverkerier för, är en helt annan sak.

    http://streetstyle.feber.se/feber/art/8330/boys/

    Kunde inte heller undanhålla er denna. Så jävla rolig!

    http://video.feber.se/feber/art/8533/pinsam_situation/

    Kvällens sosse

    Kvällens utmärkelse delas:

    Pristagare 1: Christian! När jag ställer en 33-centilitersburk med starköl på tunnelbanegolvet ska den helst stå kvar där. Nu gjorde den inte det utan välte. Öl rann ut, burken låg ner och det hela blev ganska äckligt och geggigt. Poliskonstapeln tittade lite konstigt på oss när han gick förbi strax efteråt och besvarade Robins tappra "Go' dag, konstapeln!" med ett bistert "Go' kväll!". Men kvällens sosse blev Christian när han sen, i all sin dreggighet, tog upp ölburken från det smutsiga, geggiga golvet - och drack upp ölen. Hua!

    Pristagare 2: En stackars sate! När jag skulle gå av tuben i ghettot var det någonting i vägen för dörrarna. Där, på tunnelbanegolvet, satt en snubbe i 40-årsåldern och sov. Han var helt frånvarande och var helt täckt av sina egna spyor. Han såg inte ut som någon a-lagare, utan hade bara haft en lite för hård kväll. Jag tyckte lite synd om honom, men mest blev jag äcklad. Nu är kanske inte jag rätt person att uttala mig (även om jag vill påpeka den förbättring som skett sedan den senaste katastrofen), men man måste faktiskt kontrollera sig själv och sitt drickande. Det har i alla fall jag lärt mig tidigt här i livet. För andra verkar det ta längre tid ... ja, jag säger då det ...

    Kvällen som gått

    Först hemmakväll hos Christian, sen utekväll på 80-talsklubb på Söder med Helene, Christian, Robin och Isabella. Sammanfattas såhär:

    Kvällens färg: Rött. Och nej, inte "rosa" som i "rosa 80-talstights"!
    Kvällens accessoar: Hängslen!
    Kvällens "Aj!": Hängslen som Christian drog ut och släppte så det klatschade (o)skönt.
    Kvällens årtionde: 80-talet. Dessvärre.
    Kvällens revival: Carlsberg starköl.
    Kvällens semla: Café 60:s.
    Kvällens startsida: Christians. *Pssst* Det var inte jag!
    Kvällens sajt 1: YouTube.com.
    Kvällens sajt 2: Stureplan.se.
    Kvällens mest tröttsamma musikstil 1: Emo.
    Kvällens mest tröttsamma musikstil 2: 80-talsdisco.
    Kvällens mest suspekta meddelande: "KNIIP!"
    Soundtrack of da kväll 1: Veronica Maggio - Dumpa mig. Eller hur, Christian?
    Soundtrack of da kväll 2: Va'-faan-som-helst med Depeche!
    Video of da kväll: Kings of Convenience - I'd Rather Dance With You.


    Kvällen som gått

    Jag har uppnått ett av mina mål i livet.

    http://www.stureplan.se/articles/4196/

    154648-19

    Jag och Dennis står i kön utanför klädbutiken Weekday Götgatan i kväll. Jag har blivit inbjuden till Tjuvlyssnat.se:s releasefest för sin bok, som släpps i morgon. Det regnar. Dennis har paraply. Jag känner killen i dörren, så vi får komma in direkt - inget tjafs med gästlista eller så.

    När vi kommer in får vi hänga in kläderna i en provisorisk garderob. Direkt när vi gjort det kommer en fotograf fram och frågar om han får plåta oss. Visst, visst. Sen tar han våra namn, vi frågar varifrån han är och han svarar: "Stureplan.se". Det var det. Nu är vi där. Inte våra drömmars mål, men faan bra nära.

    En stund senare hamnade vi på bild ytterligare en gång. Denna gång på G life. Bildspelet från kvällen finns här, bilden på oss är på andra raden näst längst till vänster. Nästan lika coolt.

    Själva festen var rolig. Mycket folk, gratis mat och alkoholhaltig dryck och en del folk man kände igen. Alex Schulman var bjuden, men kom inte, tyvärr. Oväntat. *not* Däremot var Virtanen där. Och Karolina Lassbo, Sveriges mest kända bloggare. Det första Dennis gjorde när han stod framför henne i kön till plockmaten var att råka ta/stöta till henne på brösten ganska rejält varpå hon utbrast: "Ojsan!" Och Dennis svarade: "Oj!" Jätteroligt! Sosse! Vidare var Sigrid där, också hon känd bloggare. Och så Damon och Gloria, såklart, från Tjuvlyssnat.

    Efterfesten var på Ljunggrens i Bruno Gallerian. Helt okej det också. Roligast var att FCZ-Tore. Man har ju hört hur han utnyttjar sitt kändisskap för att ligga med tjejer m.m. m.m. m.m. Och vi såg honom inte ensam en endaste gång; alltid med en brud tätt intill sig. Sedan såg vi en brud som vi tidigare sett hålla på med en kille - antagligen sin pojkvän - gå fram och be om hans autograf på hennes arm. Han tyckte uppenbarligen att hon var vacker för han tittade på henne på det där sättet som bara Tore kan göra. Sedan gick bruden tillbaka till sin pojkvän, visade stolt upp armen och cashade säkert in en slant när hon vann vadet med pojkvännen. Sen hade Tore ut en flaska öl. Men där visade han hur lite star quality han faktiskt har när han tog upp flaskan och fortsatte dricka det som inte hunnit rinna ut. Svagt! Sossigt! 

    Själva drog vi hem strax före ett. Min vana trogen betyder inte hemkomst sänggång, så nu sitter jag här och syndar igen. Fuck! Blir ett helvete i skolan i morgon med alkohol i kroppen, trots bara två lektioner. Fuck! Skulle verkligen behöva sömn. Fuck!

    Självuppsagd

    I (går) kväll sa jag så upp mig från mitt olidliga jobb som telefonintervjuare. Efter en fem minuter lång utskällning av surkärringen till chef fick jag gå. Med kravet att jag skulle komma en sista gång i morgon då jag var inbokad för att jobba.

    Behöver jag säga att jag ska sjukanmäla mig?

    Dagens borgarbrakka

    Dagens borgarbrakka är C:s (sch)Magg0t. Att slita av korsbandet i knäet är en sak. Och fyra veckor på kryckor önskar jag inte ens MUF-Dennis. Men att för detta få fria taxiresor till och från hemmet känns ju lite overkill! Särskilt som hemmet ligger typ två kilometer från skolan och C:s (sch)Magg0t faktiskt har råd att betala resorna själv. Brattigt, brattigt - och Dagens borgarbrakka är utsedd.

    Det är inte det att jag är bitter. Absolut inte.

    Utlyser härmed även en tävling. Den som först sliter av mitt korsband och därigenom fixar motsvarande deal vinner.

    Det här kommer göra ont. Jätteont.

    Inga nazister på våra gator!

    Jag må vara höger, men extremhögern måste vara något av det vidrigaste som finns. Min MSN-kompis råkade ut för detta:



    För jävligt. För jävligt! Nazi-äckel! Patetiska, dåliga människor!

    Hata.

    Edit: Hela artikeln kom tydligen inte med. Jag och Paint känner inte varandra så bra. Det som inte kom med var:

    "... hörs låten "CP-Åke", en hånfull ramsa om cp-skadade.
    - Det känns för djävligt att de hånar handikappade.
    Men det är inte själva inslaget som upprör Fredrik Jönsson mest.
    Jag är ledsen för att TV4 inte agerat, säger han.
    Göran Ellung ..."

    Dagens sosse

    Jag gillar inte äldre människor. Helene gillar äldre människor, men jag tycker de är äckliga, de gnäller och så gnäller dem.

    Häromdagen går jag på tuben, på väg till skolan. Sätter mig bredvid en till synes harmlös tant. De sedvanliga blickarna från mina medresenärer, typ "men vad har han på sig?". Jag är van. Bakom mig sitter en ganska miserable gubbe. "Stackars sate" tänker jag.

    Sen känner jag den. Lukten. En frän stank. Av kiss. "Åh, herregud!" tänker jag, samtidigt som panikångesten börjar komma. Instinkten säger "Flytta på dig!". "Gå diskret härifrån, så du slipper utstå odören.".

    Men jag stannar kvar. Jag är totalt dum i huvet. Och det värsta är att jag vet om det.

    Jag vet inte om det var den till synes harmlösa tanten eller den miserabla gubben som läckte. Båda gick av samtidigt och då gick också doften av. Och jag pustade ut - att hålla andan så länge tar på krafterna.

    Gamla människor har färdtjänst av en anledning: de ska använda den. Det kostar pengar, visst, men det gör en SL-resa också. Så snälla, snälla, snälla, mina kära hatobjekt! Använd färdtjänsten om ni känner att den fysiska kapaciteten - typ att kunna hålla tätt - sviktar. När blöjan är blöt är det inte rätt tid att åka tunnelbana.

    Nåja, de båda äldre jag stötte på kan i alla fall (hmm) glädjas åt utmärkelsen "Dagens sosse". Alltid nåt.

    Men fy faan, va' det luktade. Fy faan. Mycket sossigt.

    Tre YouTube-klipp med helt olika humorgrad

    YouTube är ju underbart, det vet ni säkert. Jag kan sitta och titta på Arctic Monkeys-konserter i timmar, eller ägna lika lång tid åt att bara glida runt och låta mig underhållas. Och jag är nog inte ensam. Det ligger ju i tiden, att "youtuba" (via Beta Alfa (nyhetslänk)).

    Här är ett tråkigt YouTube-klipp, som killarna i klassen - det s.k. mog3t-gänget - tycker är jätte-, jätte-, jätteroligt: http://www.youtube.com/watch?v=s7T3UxDhU_s. Det är alltså mig Manne knuffar när jag ska fota. Det gjorde jätteont att ramla av den scenen, jag föll säkert över en meter. Manne var jätte-, jätte-, jättefull. Lite småpatetiskt sådär. Och lite, bara lite, roligt.

    Fast det blev faktiskt en bild, innan jag ramlade ner. Jag tog den liksom "i fallet". Här är den:



    Ett ganska roligt YouTube-klipp är detta, där Landergård får fingret när han ska presentera Djäknespelet. http://www.youtube.com/watch?v=7aJvpwNwD_o&mode=related&search= No offence, "Landan"! Och jag undrar: vem fan pekar?

    Slutligen ett jätteroligt YouTube-klipp, som cirkulerar i "borgarkretsar" för närvarande. Jag och MUF-Dennis skrattar i kapp när vi kör det på repeat. Är ni höger eller tycker mina "Dagens sosse"-poster är höjdpunkten på dagen, lär också ni tycka om det. http://www.youtube.com/watch?v=OWVSOvqlB_Q

    Det går bra nu ...

    Okej, det här var ju jätteroligt.

    Tessie gick med oss i två och ett halvt av tre år. Sen slutade hon och det senaste vi hörde av henne var att hon köpt en hundvalp för 8000 kronor "för att få lite sällskap". Här kommer därför en välbehövlig uppdatering!

    http://www.stureplan.se/articles/4164/

    154648-15

    Från Teatron.

    Lycka till i livet, kära Therese!

    Filmkväll!

    Eskobar och Håkan på iTunes, The Machinist i dvd:n och Helene som sällskap - en juste lördagkväll. Vad man än gör och hur man än gör det blir det alltid så förbaskat trevligt med henne. Vi kan sitta och prata tillsammans, vi kan diskutera tillsammans - vi kan supa tillsammans. Vi ligger alltid på samma våglängd, vi förstår varandra. Och när hennes make Christian (nej, jag gjorde slut med min mamma i förrgår, ditt offer!) är i Uppsalish och haxxar fram ny dator, ja då blir det bara vi två i tevesoffan framför en sjukt deprimerande och skräckinjagande rulle. Men då ryser vi tillsammans, peppar varandra när det blir lezkit. Fast nästa gång får vi köra Hey Baberiba-dvd:n, sötis!

    Och jag vet att ni är bittra, klassvänner. Bittra för att ni inte fick komma hit, inte fick någon vip-inbjudan. Ni får väl be lite snällare nästa gång, helt enkelt. Inte kasta ur er spydigheter under patetisk "Anonym"-signatur, som ingen ändå tar på allvar. Mog3t.

    Take it me or leave it me.

    Dagens sosse

    154648-14

    MUF-Dennis.

    Man kan däcka på olika sätt. Men man kan inte däcka i en trappa på T-Centralens tunnelbanestation på något anständigt sätt. Skärpning!


    Dagens tönt

    Dagens tönt är Dennis. På vägen hem började han mima till Kelis "Milkshake". "My milkshakes bring all the boys to the yard, and their life is ..." bla bla bla. Jag undrade vad i hela fridens jävla helvete han sysslade med. Att gilla Justins Sexyback är väl en sak, men detta?!

    Dennis fortsatte mima och började även vicka lite på höfterna i ett tappert försök att efterlikna magdans från någon kass r'n'b-video.

    Sen kom jag på att grabben ändå fått i sig två drinkar på Operakällaren. Det räcker tydligen för vissa.

    Tönt.

    Dagens sosse

    Jag och Dennis är på väg till Operakällarens Veranda för en moderelaterad fest. Det snöblandatregnar nåt så in i helvete och vi har tagit fel buss från Slussen och går i Gamla Stan. Kommer ut på Strömkajen och hittar rätt busshållplats.

    Vi kryper in i busskuren och Dennis börjar gnälla över att hans mockaskor läcker. Han ojar sig, töntar sig och sossar sig. Bredvid oss står en helt vanlig man. Backslick, men inte så propert klädd. Helt vanlig. Helt plötsligt utbrister han:

    "Men, dina har i alla fall heltäckningsskydd."

    Vi tittar ner på hans skor.

    Han är klädd i strumpor och badtofflor.


    Dagens sosse

    Men hallå, det fanns andra som var "sossiga" i dag också.

    Jag hatar mitt jobb. Jag ska inte smutskasta det, men det går ut på att ringa folk på en lista och intervjua dem om olika saker. Inte försöka sälja någonting, bara intervjua. Och det är boring, oh så boring. Enformigt. Stillasittande. Enformigt.

    Hela arbetsstyrkan är ganska miserable. Det är mycket sjabbigt folk och särskilt de vuxna, de som verkligen inte får några andra jobb än såna här, är ju en studie i mänskligt förfall.

    Men chefen är skön. Lika gammal som jag - vi ligger på samma nivå. Hon undrade i dag vad jag lyssnade på för musik. När jag så står och kollar vad hon gillar för musik kommer det ut en kvinnlig anställd som är lite äldre än oss, men inte mycket äldre än 20, för att ställa en fråga till min chef. Hon tittar helt plötsligt på mig och det jag håller i, och utbrister: "Åh, vad är det där? En sån där mp3-spelare, eller?"

    Det var en iPod jag höll i handen.

    Dagens mog3t

    Till "Dagens mog3t" utses killarna i klassen, särskilt Manne och Leo. Att utse dem till "Dagens sosse" är ju snarare en komplimang eftersom de är vänster, så bara för dem: de utses till "mogna" i stället.

    Efter vårt individuella val i dag - Boll- och racketspel - stod vi i duschen. Och man borde inte bli överraskad för någonting numera, på vår sjuka skola. Men naturligtvis började Manne och Leo då filma oss bakifrån. De la in en bild på vissas bakdelar (dock inte min) som bakgrundsbild på mobilen. Mog3t.

    Orka.

    Dagens Elena

    Elena har nu kommit med sitt försvarstal. Det är visst inte helt enkelt att hålla isär begreppen. Birka Cruises åker ju inte till medeltids-Birka. Men Birka Lines gör det! Hon hade blandat ihop dem två, hälsar hon.

    Vad gäller "Kärlekslapparna" fortsätter det viktiga arbetet med att riva ner dem. När Elena så skulle riva ner en lapp fick hon nålen in i handen. Aj aj. Är det inte typiskt för dig och ditt kärleksliv, stumpan?

    Mindre kärlek åt eleverna

    Vår kampanj under senhösten, att utrota alla "Rör inte vår a-kassa"-lappar på vår sosseskola genom att helt sonika riva ner dem, har lyckats: inga fler lappar har satts upp efter vårterminens början. Därför går vi nu vidare.

    "Glöm inte

    Kärlek"

    står det på nyligen uppsatta lappar. De ska bort! Bort, bort, bort! Kärlek? Kärlek är fett överskattat! Tycker i alla fall både jag och Elena. Helene är lite mer skeptisk, men så är hon ju typ gift med Christian också. Därför ska vi nu, steg för steg, göra Södra till en lite mer hatisk skola, genom att riva ner äckligt kärleksbudskap från väggarna.

    Ingen gillar ändå vår skola.

    Dagens sosse

    Det är faktiskt ovanligt många som kandiderat till "Dagens sosse" i dag och det kan man ju tolka som man vill, men så är det.

    Delad vinst blir det i dag. Den första "vinnaren" Dennis som får erbjudande om fri-biljetter till en förhandsvisning av en kompis. Han hajar till och frågar försynt om det kostar mycket pengar. När han får det förklarat för sig att fri-biljetter allt som ofta innebär att saker och ting är gratis, accepterar han erbjudandet och tar tre biljetter när han ändå har chansen. Mycket sossigt gjort. Men hoppas ni får kul på onsdag, du och Linda!

    Den andra vinnaren är eleverna på Södra Latins gymnasium. Första skoldagen i dag och jag längtar mer och mer efter avslutningen. På vår jävla kommunistskola kan man handla på krita i skolans café. Jag gör sällan det, det är ju sossigt bara det. Men andra gör det. Uppenbarligen. Eftersom cafét nu stoppat den möjligheten, sedan det visat sig att ett fåtal elever totalt är skyldig skolans fik 1500 spänn. 1500? Vad är det med folk? Och varför betalar de inte? Mycket sossigt!

    Modevisning med fri bar

    Jag har varit på min första modevisning i kväll. Märke och så håller jag för mig själv, det kommer en post om detta på Manolo snart.

    Men kan konstatera att det var fri bar både före och efter själva visningen och dessutom efterfest inne i stan, så man mår ju som man förtjänar efter tretton drinkar, några glas champagne och några öl.

    Men jag kommer tillbaka. Till fler modevisningar. Och fler fester. Torsdag närmast.

    Jag kommer supa ihjäl mig, känner jag. Göra mig sällskap i graven, någon?

    Vad betyder en orgasm för dig?

    Det här är jätteroligt.

    Gå in på
    urbandictionary.com och skriv in "Orgasm" i sökfältet.

    Hahaha.

    Prova även "Cock".

    Hehehe.

    Och spara för Guds skull detta uppslagsverk i Favoriter. Man vet aldrig när man behöver få ett uttryck förklarat för sig nästa gång!

    Tack Christian.

    Dagens sosse

    Sitter på tuben hem, har varit domare i "långt-bortåt-helvete". "Trångsund" hette stället visst - bekant för Elena, alltid nåt. Hur som helst, det är inte Elena som är "Dagens sosse" (inte i dag i alla fall), utan en tjej på tunnelbanan.

    Hon kommer in i vagnen helt vanligt vid en station. Helt okej klädd sätter hon sig på fyran en bit bort från mig. På "synavstånd", om ni förstår. Bärandes på typ fyra kassar. Det är väl lite ovanligt, men inte sossigt i sig. Jag ignorerar henne och tittar ut genom fönstret. Nästa gång jag tittar på henne är hon jättesossig. Hon sitter och pratar i sin handsfree. Och då ska vi klargöra direkt att prata i handsfree kan man göra på olika sätt.

    Man kan gå på Kungsgatan med öppen rock och skräddarsydd kostym och se affärsmässig ut. Har man då handsfree är det en lämplig "accessoar", nästan "förcoolande". Man ger intrycket av att vara lite viktig. Cool.

    Sitter man däremot på tunnelbanan med handsfree ligger man redan där i riskzonen för att tappa i anseende. Folk hatar folk som pratar i mobil på tunnelbanan. De kan inte höra vad den andra personen i luren säger och det hela verkar vara ohyggligt irriterande. Den sossiga majoriteten gick ju lite over kill och förbjöd hela skiten - förbud is da shit, Billström ... *not* - och nu är det i alla fall tillåtet att mobilprata. Men inte populärt. Om tjejen på tunnelbanan pratade högt eller inte vet jag inte. Jag hade omväxlande In Flames och The Knife i hörlurarna och med mina vaxproppar till überhörlurar (intern-"skämt") hör man inte så mycket annat då. Men såg henne, det gjorde jag. Och herre människa! Hon var faan värre än värsta italienaren. Kroppsspråk, ansiktsuttryck - högröd i ansiktet. Hon gick verkligen in för det samtalet!

    I det här läget tycker i alla fall jag att man har passerat den osynliga skiljelinjen för vad som är okej eller inte att göra med sin handsfree. Då har man blivit sosse. En dålig människa. Hua.

    Dagens sosse

    Dagens sosse tilldelas de gamla Nya Elementar-elever som bjöds hem till en kompis på hemmafest typ förra vintern. De fick lite tråkigt, satt mest för sig själva i köket. Tidigare under dagen hade kompisen stekt pannkakor till sig själv. De gamla Nya Elementar-eleverna tog upp några av pannkakorna - och började kasta på varandra överallt. Pannkakskrig i någon annans lägenhet, alltså. Sedan vägrade de att städa upp efter sig. Senare hittade min kompis pannkakor i badrummet. Bitarna låg överallt.

    Mycket sossigt gjort!

    Dagens sosse

    Det var ju roligt det här: att driva med folk som beter sig sossigt.

    Dagens sosse blir en debattör från Ung Vänster som under en tre timmar lång debatt i Lund om jämställdhet och feminism menade att hon: "... inte kan förstå varför tjejer inte blir brandmän lika ofta som killar, de har ju precis samma förutsättningar att bygga muskler och bli lika starka. Detta är ett uttryck för männens förtryck av kvinnan som en svagare varelse."

    Tack Viktor.

    Dagens "Eru blond, eller?"

    Dagens "Eru blond, eller?" tilldelas Elena för att hon:


    Dagens sosse

    Utmärkelsen "Dagens sosse", i dag fredag, delas mellan två "pristagare".


    Nyårsfirandet i bilder

    Det känns som att jag är lite försenad. Jag vet inte varför. Nåja, såhär blev nyår:

    Elena hade roligt. Då såg hon ut såhär:


     
    Men hon hade feber, visade det sig. Så hon slutade kvällen tidigt. Klokt gjort, men synd; vi hade gärna festat vidare med henne om hon varit på partyhumör. Nu fick vi göra det bästa av situationen i stället. Och som vi gjorde det!

    Jag däckade inte. Ingen annan däckade heller. Men det är klart, vid fem-tiden på morgonen var jag inte pigg i hela huvudet. Då såg jag ut såhär:



    Schnygg, om jag får säga det själv.

    Hetaste bilderna från kvällen var annars dessa:



    Schtekar-livsnjutar-Christian; "Klad" Sötis-Helene; Hanko strålar i kapp med livsfarligt tomtebloss.

    Och i sin helhet var det ett brutalt nyår. Fruktansvärt roligt.