Dom tar våra jobb! (Och vår börs!)

Läste en oerhört intressant artikel om Dubai i SvD:s Näringsliv i dag. Det är där det händer!

"Aha, oljan ja" tänker ni. Det tänkte i alla fall jag. Men bara tre procent av Dubais BNP utgörs av olja! Resten är handel av olika slag. Och visste ni att av landets en och en halv miljon invånare är 80% utlänningar?

"Börs?" frågar ni er, ni som faktiskt läste rubriken. Ja, Dubaibörsen ska ju köpa Stockholmsbörsen. Först skulle amerikanska Nasdaq-börsen göra det, men då köpte Dubaibörsen Nasdaqbörsen och fick på så sätt Stockholm också. Om nu inte börsen i Qatar äger alla och köper alla. Det är väl det alla väntar på nu: om Qatar ska lägga ett ännu högre bud på Stockholm och slå alla på fingrarna.

Roligast är ändå att president Bush begärt en utredning som ska titta på hur det säkerhetspolitiska läget påverkas av att en av de största amerikanska börserna - Nasdaq - ägs av en börs från "ett skumt land i Mellanöstern". Den mannen har verkligen inte förstått någonting. Där pengarna finns, där finns makten. Fråga USA! Och bara för att ett rikt land kommer från Mellanöstern ska det genast granskas med lupp: "Det kan ju faktiskt finnas terrorister där". Suck.

Man ska lära sig något av att läsa Magg(b)logg också. Det vet ni, va'?

Kommentarer
Postat av: Helene

Booooring :P

2007-09-24 @ 16:25:45
Postat av: Riggan

Sorry, have read all about it redan! Dubai äger. Den där shejk mohammed al bin rashid etc.. vad han nu heter har ju fattat vad de ska göra med sitt land ist för att bara tumma på olja som t.ex. saudiarabien. Dubai = nytt new york. Bra business helt enkelt.

2007-09-27 @ 11:53:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback