Kvällen och den natten som kom efter kvällen

Om natten finns att säga mycket, men i stället för att vara pretto och sväva ut förklarar jag bara att jag aldrig har varit så här bakis - den här månaden - och att på Stureplan råder, om ni inte visste det sen tidigare, stenhård elitism. Det gäller att hålla sig framme, men inte verka för angelägen. Vi hade bord på Utecompagniet efter Rebeckas student i går och när Susannas skiva på Fasching aldrig blev något annat än en dålig påminnelse om samlingarna på fredagsförmiddagarna på Södra Latin drog jag vidare. Till Stureplan. Till Rebecka. Och till Festen. Här har ni den i bilder. Och här är två människor i sällskapet (man ser mig - tragiskt nog - i bakgrunden, tillsammans med Emmy), som dock fegade ur och använde fejknamn. De heter inte Lullie och Wilma, om ni nu ville veta.

I natt kom jag till slut hem. Om hemkomsten har ytterst få människor fått höra och det finns en enkel anledning till det: jag har, trots allt som har hänt, ett varumärke att tänka på!

Uttryck (eller "Uttryck/expression, som HippHipp-gänget säger!)

Mitt och, helt klart mestadels Dennis, nya uttryck för att vi ska gå till Café 60 innan vi ska göra något eller ta ett beslut:

"Vi fikar på det."

Jag är så jävla nöjd med det! Bravo, Dennis!


Några avslutande(?) reflektioner från skolan

* Titta på den här listan! Titta och begrunda att 17 kommunala gymnasieskolor tar studenten den 8 juni. Däribland vi på Södra. Om alla vi som åker flak bestämmer oss för att det här med att åka förbi Plattan är en jävligt bra idé kan man ju räkna med att vara hemma på mottagning någon gång vid sex-tiden, och inte vid halv fyra som jag sagt till släkt och vänner. I morgon kväll och på torsdag går jag för övrigt på mina första studentmottagningar, men det är inte hos folk från skolor som är med på den där listan. "Lantisar" kallar vi dem också, de från Nacka och Täby (Tibble).
* Mig veterligen hade Wille en grå tröja på sig i dag, fastän både Helene och Elena hävdade att den var blå! Eller vit? Eller var det roadkill på detta nu? Eller jokekill, kanske?
* Kul att Omid trodde att jag var full när jag messade honom klockan halv två i natt och tyckte vi skulle till Roskilde tillsammans. Jag klandrar honom i och för sig inte, men jag hatar att inte bli tagen på allvar. Trots detta umgås jag med Helene och Elena dagligen. Jag ser en kraftig motsägelse där!
* I dag var också dagen då jag fick det svart på vitt: IG i tre kurser. I en av dem fick jag faktiskt tjata om att bli sänkt till IG för att kunna plugga upp dem på Komvux någon gång i nästa liv. Samtidigt fick Elena fyra MVG:n och Helene tre. I dag kan de med rätta säga att de ägde mig. Faan.

Konstaterande

Man är som mest djurgårdare när man precis slagit Solna AIK i ett derby.

...

Annars är man det knappt inte alls.

Elena är också "schabbig"

Nena säger:

ja har ett jävla fittskavsår

Nena säger:

d e inte bekvämt

Skavsår på fittan? Har hon mycket sex, quinnan?


Dennis är "schabbig"

Jag är skeptisk till Dennis som så kallad brat. Han vet nämligen inte vad ett helrör är. Det här håller inte.

Dennis:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Helr%C3%B6r

Engagerat

Ni var jättepeppa på att berätta om era intryck och minnen från Skivan med stort S.

Inte.


Efter studentskivan!

Det var fruktansvärt, fantastiskt roligt i går. Den helt klart roligaste studentskivan jag varit på och ett fylleslag utan dess like: när SP3d(AGIS) med bihang super till går ingen säker. Själv brände jag dryga tusenlappen och drack tre flaskor (flaskor!) vin varav två var mousserande. Det är väl lite överflödig information att jag blev pruttfull efter det, tappade bort min kamera, fyllesnackade (mitt bästa samtal under hela kvällen!), strulade med en anarkist och levde rövare. Jag höll även tal och delade ut priser till de bäst klädda under kvällen. Och framförallt blev jag iakttagen i min Mr Rabbit-outfit. Jag förstår inte vad som var så speciellt med den!! Kan någon vänlig jävel berätta? (Jag var ännu snyggare som aspackad Playboy-kanin!).

Kära SP3d(AGIS)-barn, vilka är era bästa minnen från kvällen?

Studentskiva!

Skiva för SP3d(AGIS) i kväll, och till er trogna läsare av denna blogg släpps här bomben: jag kommer utklädd till "Mister Rabbit" i kväll. Det är nämligen såhär att både Helene och Siri satsar på varsin "bunny"-outfit och jag går in i rollen som deras pimp.

Det blir ju lätt lite kaka på kaka att gå till samma ställe i kväll som jag var på på Tusses skiva i går, men att döma av den natt som ledde till den dagen som är i dag kan det bli sjukt najs även i kväll. Förväntningarna på topp; jag ska supa mig själv under bordet och ragla hem sådär vid fyratiden. "Göra en Emmy" kallas det visst!

Kvällens på förhand mest intressanta outfit är Dennis. Vågar han gå hela vägen, enligt de planer vi ritade över en pizza under gårdagskvällen? I så fall kommer han ta festen med storm och revidera alla fördomar kring sitt eget namn. Annars blir han ännu av alla gråsossar på stället: propert, stiligt, tråkigt, grått klädd. Jag är mycket spänd på vad denna kväll kommer mynna ut i!

"En pizza som var färsk" låter Dennis för övrigt hälsa om det vi åt i går. "... och som jag bjöd dig på" flikar jag in. En gång sosse - alltid sosse!

Ett bra ställe att synas på

Det här är jättebra för varumärket! Jag blev haffad på Drottninggatan och tillfrågad om jag ville vara med.

Om vi pratar om det egna varumärket var det kanske inte lika bra att jag hade så billiga kläder på mig. Okej, varken skorna, glajjorna eller Rare-jeansen var väl kanske lågprisfynd och Licentious är ett fiiint märke, även om den västen (som jag blivit hånad för av Helene och Elena, men som nu fick upprättelse) köptes på en utförsäljning. Men annars var det linne från H&M och cardigan från Cheap Monday - och inget second hand! Riktiga manliga modelejon bär second hand-kläder och det fick jag inte till i den här outfiten. Men annars är jag såklart sjukt nöjd, både med outfiten och att ligga uppe på en sån sajt. Trevlig kille som fotade också, vi kan nog ha stor nytta av varandra i framtiden!

(Och tidigare har jag ju varit medStockholm Street Style!).


Dennis berättar om sin kväll

"NU ska du få höra! En historia utan dess like.Jag måste varna dig. Den innehåller missär missär och åter missär. Jag stannar i skolan länge in på kvällen. Det jag pratar om medan jag tvångskriver på en uppgift är en enda sak. Att jag är otroligt sugen på pizza. Jag är hungrig till precis den grad en pizza är perfekt, och smaken skulle vara helt underbar. Jag blir mer och mer exalterad över matidéen när jag inser att jag faktiskt HAR praktiskt taget hel pizza HEMMA, som var kvar efter dagen innan. Jag åt bara en sjättedel då, så jag har allså en helt underbar pizza kostnadsfritt inom mitt räckhål!! Munnen trånar mer och mer efter denna smakbomb! Jag ser framför mig pizzasalladen, coca-colan och den ljuvliga varma maträtten!! Jag skyndar hemåt. Jag åker hem till mamma, trots att jag egentligen ska till pappa, endast utav denna anledning, trots att jag kanske måste vänta på bussen.  Fast bussen kommer direkt jag ställer mig i bussskuren! Jag tänker att OJ! Allt går verkligen perfekt helt plötsligt! Jag blir bara gladare och gladare. Jag kommer då äntligen hem till mamma. Det första jag gör är att sätta på ugnen. Detta då det är det enda rätta sättet att värma en pizza. Värmer man den i mikron går det åt helvete. Det vet alla men en gnutta livserfarenhet. Jag är nu så lycklig att jag ler för mig själv. Jag öppnar kylen. Ingen pizza. DET FINNS INGEN ****** PIZZA! DEN ÄR SPÅRLÖST FÖRSVUNNEN! DET ÄR SOM ATT DEN INTE ENS FUNNITS! Endast en avslagen coca-cola motsvarande två glas ligger och hånar mig på pizzans plats. Jag tänker att det här är inte sant! Ingen har en anledning till att ta denna pizza! Ingen har varit hemma!! Det är omöjligt att någon skulle fått för sig att äta den på morgonen! Jag inser då faktum. Jag börjar sakta skräckslaget gå i riktning mot papperskorgen.  Där ligger pizzan. Ihoptryckt bland en massa skit. Som att den bara vore helt värdelös. Orörd i sin tidigare helhet ligger den där och är fullständigt oätlig. Vidrigt ser det ut. Jag skickar genast ett sms till mor; ?VAD ÄR DET FÖR IDIOT SOM ÄTIT MIN PIZZA?. Inser nu att inget av det jag var säker på att jag skulle få, egentligen finns. Jag lägger mig ned på köksgolvet. Nedslagen. Besegrad.  Mamma kommer hem efter en timme. Jag spänner ögonen i henne och frågar vad hon vet. Hon hånler. Hon skrattar mig i ansiktet. "Nämen! Ville du ha den? Du klagar ju alltid att jag sparar mat. Du vill ju aldrig vilja äta nått gammalt? " 

Sossen kan dra åt helvete. Jag äter upp hennes finchocklad från österrike som hämnd. I skrivande stund mår jag jävligt illa, men är lik förbannat fortfarande dödligt sugen på pizzan som rättfärdiges är min."


Dennis på sistone

Senaste nytt om min rubrikmakare till MUF-kompis är att han tog väldigt illa vid sig av Sveriges schlagerfiasko. Han skrev till och med ett internt meddelande på MUF:s inloggningssida om att Sovjetunionen borde återuppstå, för att då skulle "alla jävla öststater" bli ett enda land och bara kunna ge en enda tolvpoängare. Efter det fick han hotfulla meddelanden från folk som uppenbarligen inte uppskattade kommunistskämtet. Det gjorde däremot jag.

Vidare berättade han en historia om en rättegång han varit på. Han är ju politiskt tillsatt nämndeman. Dennis berättade att han ensam fick en kille att dömas till två månader i stället för en. Precis när domaren skulle underteckna domen tittade han nämligen på Dennis, som grimaserade lite. Sedan påbörjades diskussionen, som alltså slutade med att straffet dubblades. Efter att Dennis berättat detta på Café 60 utbrister han:

"Ja, så nu har vi satt en till somalier i fängelse".
"Aha, det var en somalier? Ja, det är bara att rensa ut hela bunten!" svarar jag.
"Ja, han ska vara glad att han får vara en månad till i Sverige i alla fall!" säger Dennis då.

Sagt upp mig

Jaha, nu var det gjort: nu har jag sagt upp mig från Gröna Lund. Jobbar helgen ut, men sedan nada más.

Jag orkar inte mer. Det är ett jobb som är underbetalt och under ständig press. Där man ofta har roligt, men (nästan) lika ofta inte roligt alls. Och - drygt - två år får räcka.

Reflektioner från den kväll som var

Jag gaggade ju om den där festen i går. Och den var jag på i kväll. Och jag är ju inte en sån som skryter när jag är full, men det är jag lik förbannat, så till den festen får jag be att återkomma. Men två saker är jag däremot jävligt stolt över och det är för det första att jag lyckades få till en så välformulerad artikel om härligheten på fyllan. Läs och ... hmm ... njut! Och för det andra att typ alla ifrågasatte om jag verkligen bara var 18 när de snackade med mig. Det bådar gott inför den ljusnande framtid som är min!

What so ever var det en jävligt fiiin restaurang vi var på och rätt kändistätt.

Det är jag och Michael Jackson, eller?

Det är ju alltid skönt att bli liknad vid Michael Jackson. Men "Cathrin" (som är Elenas mamma, för er som inte visste) får tycka vad hon vill! Det enda jag och "Wacko Jacko" har gemensamt är att våra näsor har blivit mobbade av typ samtliga människor i hela jävla världen. Bara en sån sak, i och för sig. Men annars är han rik - det är inte jag - och kan dansa - det kan inte jag.

Vad gäller Elenas kommentar till samma post, är det något jag inte har för avsikt att kommentera.

Dagens reflektioner

* Man behöver inte bevisa att en sån här snubbe är peddo. Man bara vet det.
* Dagens Elena:

Nena säger:

hej baby!

Nena säger:

va gör du=

Nu inför vi WEST Eurovision Song Contest! säger:

domare

Nena säger:

kul

Nu inför vi WEST Eurovision Song Contest! säger:

el inte nu

Nena säger:

fortf?

Nu inför vi WEST Eurovision Song Contest! säger:

Nena säger:

nej tänkte väll

Nu inför vi WEST Eurovision Song Contest! säger:

springer runt på planen med laptopen liksom

Nena säger:

aa
* Somliga har väldigt mycket sex - väldigt ofta. Andra minns knappt hur man gör. Skillnad på folk och folk, tydligen.
* Party, party! Fick inbjudan förra veckan, så I'll be there. Och partyoutfiten är fixad och klar. En av mina största modefester hittills, jag är faktiskt lite stolt.
* När jag kommer hem så sent att mamma gått och lagt sig - och det händer seriöst typ fem gånger i veckan - vill hon alltid att jag ska gå in och väcka henne och säga att jag är hemma. Och varenda gång är det samma fråga: "Har du haft det bra?" Vad tänker hon sig att man ska svara då? "Näh, jag hade jättetråkigt/blev nerslagen/rånad/alldeles för full, så det var inget kul"? Nej, hon får ett kort "Mmm" och särskilt kort när jag är full, såklart. En gång har hon vaknat av att jag stank sprit och stod och vinglade fram och tillbaka, men annars somnar hon - tack och lov - alltid om igen.
* På tal om mamma visste hon inte att Zara gör herrkläder. Vi har lite olika intressen, hon och jag.
* Det är nu det börjar snackas om potentiella sommarplågor. Tempen på den svenska musiken just nu avspeglas rätt väl när man börjar snacka om "Markoolio" och "sommarplåga" i samma mening. "Värsta schlagern" hade - och har fortfarande - sin charm, men "Ingen sommar utan reggae" ger bara pinsamma flashbacks till tioårsåldern då Markoolio var störst och bäst, dock aldrig vackrast. Hur som helst: min poäng handlar inte om någon finne i röven utan om Fridas "Dunka mig gul och blå". Har ni hört den? Herregud! Rätt skön låt med bra flow och stämning. Men texten?! OMCFG! (Oh My Crazy Fucking God)! Här har ni både låten och texten, som bland annat innehåller följande godbitar: "Vi kan väl leka doktor du och jag? Du kan va tempen och tre hål det har jag." / ... / "Jag vill se ut som svenska flaggan när du är klar." / ... / "Jag vill att du ska komma om o om o om o om igen." / ... / "Varför känns det som att jag blivit påsatt av en elefant?" Är det sånt här vi vill att våra tioåriga medmänniskor ska gå runt och nynna på i sommarhettan? Nej, bevare mig! Det var bättre förr! Då var det okomplicerat "Hej, hej, hej, hej, hej, hej Monika", "Gasolinor" och "Mambo nambo five".


Reflektioner såhär nästan efteråt

Nu är det tio minuter kvar av sändningen och vi har stängt av teven, Dennis har lovat att aldrig mer kolla på Eurovision Song Contest, men vi hoppas ändå på Ukraina (skööön!) snarare än det serbiska ludret i herrkostym och illamatchande sneakers.

Fast det är ju trots allt lördag och nu drar vi ut och dränker våra sorger. Jag har börjat kvällen starkt med en flaska vitt till mig själv här i lägenheten vid Mariatorget, så nu är det bara att surfa på rusvågen.

På återhörande!

Reflektioner inför schlaget!

Några sista ord inför schlagerschlaget:

Jag har höga förväntningar inför kvällen med Familjen: Dennis, Linda och Cissi. The Ark tror jag på en någorlunda framskjuten placering, topp fem är mycket bra. Svåraste konkurrenterna blir nog Ukraina, Vitryssland, Grekland, Finland och nya Serbien. Annars är jag mest stolt över att jag inte lyssnat på ett enda bidrag förutom det svenska. Jag kommer in på festen som ett tomt blad och framförallt Ukraina ska ju bli extremt spännande att höra, men kanske framförallt att se!

Trevlig schlagerkväll!

He was a bloody genious

Okej att han känns passé i hela huvet, men gamla videor med den gamle Michael Jackson på You Tube är bland det bästa man kan se i musikväg!

Första moonwalken!

Tillsammans med Britney framför han "The Way You Make Me Feel" och jag vet inte varför, men jag tänker väldigt, väldigt mycket på Elena när jag ser Britney här!

På Superbowl 1993 framför han ett knippe musikhistoria i form av ett medley med "Billie Jean" och "Black And White"!

Hos skräddaren

Det kanske har nått några av er läsares öron, att jag ska skräddarsy ett par byxor till studenten. Vi har redan valt tyg och i dag när jag var där skulle processen gå in i nästa fas. En provbyxa i vitt tyg hade sytts upp och det var den vi skulle utgå från. 

Såhär i efterhand kan jag konstatera att det gäller att inte vara pryd om man ska till skräddaren! När det är byxor vi pratar om ska en fin passform ordnas till på alla ställen på den nedre delen av kroppen. Alla ställen betyder - såklart - även i skrevet. Följaktligen har jag blivit klämd lite varstans i dag av min käre skräddare och förutom att inte vara pryd, bör man inte vara homofob. Jag råkar veta att min "byxmakare" - tack och lov - har flickvän och när jag ställde en rak fråga på hur han såg på situationen som de vi gemensamt gick igenom, förklarade han att den för hans del blivit rätt avdramatiserad. Tacka faan för det!

Det värsta av allt var att ha en nål i skrevet (nej, inte i skrevet, men nära) och tvingas stå bredbent i tio minuter, en kvart. Jag kollade klockan, så jag vet att det var så lång tid och inte att det bara kändes som det! Nålen satt i grenen på byxorna och på så sätt att om jag gick ihop med benen trängde den in i högerlåret. Det tog ett tag - och några nålstick - innan jag förstod det. Och herregud, jag är liksom inte ens blond! Ibland undrar man ju i hur stor utsträckning alkoholen raderat ens förnuft.

Men allt gick bra och byxorna blir vansinnigt fina. Mer än så får ni inte veta förrän den 8 juni. Förväntningarna stiger för var dag som går!

Till sist lite kuriosa:

* Svensk lyxshopping slog förra månaden rekord - för 115:e månaden i rad.
* Ryssland har - jag tror det var - 36 matcher i rad på hemmais i Moskva utan förlust. Nu vet vi vilka vi inte vill möta i en eventuell VM-final på söndag.
* Senaste nytt i banden mellan Stockholm och Örebro står beskrivna
här. Det tycks alltså som om relationen är lika frostig som den på annat håll, mellan Stockholm och Jönköping. Här klipper vi banden till våra svenska städer, ett efter ett!

Det är därför han är genial

Alex Schulman är min Gud, väl värd att dyrka. "Varför det?" frågar ni er. Här är det senaste skälet, som visar att han, nu när han bytt från Stureplan till Aftonbladet (klassresa!), lik förbannat är helt genial:

"Vi har det fint tillsammans, jag och Katrin. Och i sommar gifter vi oss. Katrin bestämmer alla detaljer, utom en sak. När vi vandrar ut från kyrkan har jag krävt att orgeln spelar melodin till U2:s "Still haven't found what I'm looking for". Och Katrin suckar och går med på det. Det är därför jag älskar henne, lilla Katrin."

Dålig låt dock.

Så gick det till i går kväll

Det faktum att måndag är en måndag har som bekant aldrig hindrat en Maggan på partyhumör. Inte heller i går, då Gröna Lund hade sin kick off. Även om jag, som bekant, inte jobbar för "Grönan" utan på ett företag som hyr in sig där, så var jag och mina jobbarkompisar välkomna: vi jobbar ju faktiskt Gröna Lund.

Klockan fyra började festligheterna och tiden fram till klockan åtta spenderades i själva parken. Vi påbörjade en femkamp som aldrig avslutades, vi åkte attraktionerna, vi åt sockervadd och popcorn, men allra, allra mest söp vi. Öl i mängder. Och allt, allt, allt var gratis! Sossigt, sossigt - visst - men man får väl passa på. Det första jag betalade för var när mina gratis öl-kuponger tog slut inne på själva kick off-festen på Tyrol. Allt som allt drog jag i mig ett tiotal öl och tre, fyra cider och blev naturligtvis mer än lovligt lullig. Den här gången lämnade jag visserligen också festligheterna i förtid, men det var inte i nävarna på en snedtänd ordningsvakt, det var för att hjälpa en kollega som däckat att ta sig hem. Vi tog oss till Slussen och där tog hon bussen, ensam, trots att jag insisterade på att följa med för att se till att hon kom hem ordentligt. Och nej, inte för att våldta henne i närmsta buske, som vissa tycktes tro. Men ni som trodde det är osköna och det vet ni att jag tycker.

Efter det åkte jag hem. Mina mobilbatterier var döda och jag också, tydligen, för jag somnade och vaknade - i Hässelby Strand. Och chansen att ta sig tillbaka in mot stan var sådär: det var sista tuben jag åkt med. Nattbuss? Ah, tjena. Taxi? Lycka till att hitta en i Hässelby Strand klockan kvart i två en måndagnatt. Jag har dumt nog inga nummer till taxibolag i min telefonbok. Det är i ögonblick som dessa man bittert ångrar ett sånt faktum. Till slut hittade jag busshållplatsen och väntade en dryg halvtimme. Höll på att allvarligt frysa ihjäl, men till slut kom bussjäveln. Trots att jag "plingade" för att få gå av vid Ängbyplan stannade nämnda bussjävel - vid Brommaplan. Från platsen där jag gick av hem till mig tar det tjugo, tjugofem minuter att gå. Att blåfrusen och med väska i vänster näve springa samma sträcka tar sju, åtta minuter, vet jag efter i natt.

Allt som allt var det en på många sätt fruktansvärd partynatt. Fruktansvärt kall, fruktansvärt het, fruktansvärt bedrövlig, fruktansvärt fruktansvärd och i sin helhet fruktansvärt rolig.

Jag gick inte i skolan i dag.


Korta, nattliga reflektioner

* Min mp3-spelare har ju återuppstått från de döda, det kanske ni inte visste. Och ingen är såklart lyckligare än jag, som listar tio favoriter just nu:
- Arctic Monkeys - 505.
- The Black Eyed Peas - Ba Bump (Erick Sermon Remix).
- Blonde Redhead - 23.
- Familjen - Kom säger dom.
- Förstörda För Livet - Pappa betalar. (Den
texten, alltså!).
- The National - Fake Empire.
- Sigur Rós - Milano.
- Slagsmålsklubben - Hänt.
- The Tough Alliance - First Class Riot.
- Uffie - Pop the Glock (Original Mix).
* Sent inlägg i natt. Men inget fylleinlägg. Det blir inget sånt av en och en halv öl. Till skillnad från vissa i klassen klarar ju jag av att behärska mig, även efter en öl.
* De diplomatiska relationerna mellan Stockholm och Örebro förefaller vara på ett högst vänskapligt plan. Inget mer.
* Café 60 är trefligt dygnet runt, med rätt sällskap.
* Tröttis. Sova.

Reflektioner om en bättre värld, sossar och vhs-spelare

* Ursäkta uppehållet, nu kör vi igen!
* Vi lever i en historisk, kapitalistisk, underbar tid.
Johan Norberg refererar till Världsbankens konstaterande: för första gången sedan deras mätningar av världens fattigdom startade lever färre än en miljard människor i dag i extrem fattigdom. Under tidsperioden 1999-2004 minskade antalet fattiga med 135 miljoner, eller otroliga 74000 per dag. Härliga tider!
* Men för att inte världen ska bli så hemskt allvarlig behöver vi ju några sossar att skratta åt: http://www.tjuvlyssnat.se/norra-sverige/tjej-1-det-var-da-jag-visste-att-jag-var-kar
* Jag sov hos mormor i natt. Mormor bor i Sörmland, så jag åkte tåg dit. Jag älskar för övrigt att åka tåg. Tunnelbanetåg är väl sådär och ägs av bussar i stan, men att åka med "riktigt" tåg innebär ju att man åker förbi (typ) alla stationer fort som attans. Man känner sig lite viktigare än de stackarna på perrongerna, som man bara hinner skymta ett kort ögonblick. Hur som helst var det ytterligare en episod som kändes alldeles underbart bra när jag skulle åka iväg. På Centralstationen hade Coca Cola en av alla sina lanseringskampanjer för den nya - för övrigt underbara - Zero-colan. Man hade ställt upp en jeep och en massa tunnor så att alla vi män, som läsken riktar sig till i första hand, skulle känna oss hemma. Följaktligen kände jag mig förvirrad, men det är en annan sak. Jag tog glatt en av colaburkarna de delade ut gratis eftersom jag som sagt tycker om den väldigt mycket. Sen tog jag två burkar till och drack och sen borde jag ha känt att enough is enough. Men, nej då. Sen gick jag iväg och köpte en påse nya Friskt & Blandat (rekommenderas!) och en påse likaledes nya gifflar med vaniljkolasmak (rekommenderas!). Och till detta en flaska Zero-cola. När jag sen gick runt och drack min flaska Zero-cola på Centralstationen kom jag att tänka på att det var mer speciellt än det kanske kan tyckas vara. För där gick alla med sina burkar med Zero-cola, som de fått gratis, medan jag hade en flaska. De som såg mig kan ha undrat två saker: dels om jag fått en flaska när de själva fått en burk och blivit bittra för det eller dels att jag köpt en flaska och var lite bättre än dem. Det sista alternativet, att de dumförklarade mig för att eventuellt ha köpt en flaska när burkar delades ut gratis, glömmer vi. Jag gick lik förbannat där och njöt och sippade på min flaska med Zero-cola. Den har aldrig smakat bättre!
* Dennis undrade häromdagen om det fortfarande tillverkas videospelare, alltså som spelar upp vhs-filmer. För honom finns numera bara dvd. Jag fnissade lite och svarade att jag inte visste så noga. Nu vet jag. För nu läste jag någonstans att det säljs 2000 stycken i månaden, bara i Sverige. Detta trots att flera tillverkare slutat producera dem. Efterfrågan är alltså fortfarande stor och framförallt, tycks det, för att kolla på filmer man spelat in min sin egen videokamera. Detta snarare än vhs-filmer, som ju är mer än lovligt passé. Ni vet Dennis och nu vet ni!