Grillad

Inspirerad av Familjemedlemmen "Tampong-Cissi" rannsakar jag mig själv.

Har jag ...

..spytt på en vägg? näh.
..kissat på dig när du var över 10 år? jadå. ekklit.
..förnekat förintelsen? näh.
..följt Skilda Världar? ja, helhjärtat hela vägen.
..kommit på din mamma med att tjuvröka? nej, när hon slutade så slutade hon tack och lov.
..sagt nej till ett samlag? mmm. det trodde ni inte, va'? och inte bara en utan flera gånger!
..hånglat med nån av samma kön? näh. believe it or not! 
..snott någons mobiltelefon? hehe, näh. sossigt ju!
..varit medvetslös? nja, fast på sommarfesten var det faan nära ögat.
..spytt i en krukväxt? näh, bara spytt i min egen säng om man menar fyllespy. illa nog det i och för sig.
..rensat en fisk? näh, fy faan. det räckte jättebra med alla experiment man gjorde med dom stackars fiskliken på no:n i högstadiet.
..skjutit en älg? haha, nej?
..hånglat med nån riktigt ful? näh, jag "väljer noggrant".
..gjort nåt riktigt dumt? ah fö faan!
..gjort nåt du verkligen ångrar? det också!
..röstat på folkpartiet? mmm fast inte i "riktigt" val.
..blivit full på ett släktkalas? nej, men betraktat dom som blivit det. kom tillbaka efter studentmottagningen så kan vi snacka!
..varit full på julafton? näh.
..varit nykter på nyårsafton när du var över 15 år? jadå.
..slagit sönder en tv? näh, jag har för svaga knytnävar.
..prenumererat på VeckoRevyn? haha näh. 
..gått på Friskis & Svettis? näh.
..hävdat att kvinnor inte kan köra bil? näh, there's no reason.
..varit gravid? inte vad jag vet.
..fått barn? ska kanske kolla upp det där förra innan jag svarar.
..överdoserat? alkohol: ja. något annat: näh.
..åkt ambulans? nope.
..åkt in på akuten? japp. fyra stygn blev det.
..gillat Take That? haha japp: "have a little patience!!"
..gjort nåt riktigt olagligt? näh.
..blivit ihop med nån du träffat på Lunarstorm? mmm faktiskt. 
..blivit ihop med nån du träffat på Helgon? dizza helgon!
..snytit dig utan näsduk på offentlig plats? näh fy faan! sossigt!
..läst en roman av Ulf Lundell? nope. är ingen läsare. 
..läst på Universitetet? nejnej, södra fucking jävla sosse-latin räcker och blir över!
..färgat håret blått? näh, men typ alla andra färger.
..fått din mamma att gråta? för många gånger. 
..blivit polisanmäld? nej.
..slagit ner någon? nja. jag är ju trots allt en pussy så det vill jag väl inte säga.
..slagit någon blodig? hmm, brorsan kanske.
..skämts över dina föräldrar? jo, tack.
..skämts över din bästa kompis? jadå.
..skämts över dig själv? jepp.
..hånglat med en brat? näh, robert är mer en indie-kille!
..spytt av dålig mat? det tror jag inte. jag är generellt sett ingen spyfluga.
..ljugit under det har testet? näh inte vad jag vet.

Gårdagens sosse, det var ju jag det

Jag var på butiksutförsäljning i går kväll. Lite sossigt, bara det. Men jag känner dem som har butiken och hade lovat att kika förbi. Väl där köpte jag jackan jag hade hängt undan - ett fynd för 400 ur en provkollektion av min favoritdesigner. Den får ni snart se i aktion. Bara det faktum att jag kunnat få se hela utbudet av kläder som skulle finnas på utförsäljningen i förväg är ju lite vip. Detta sagt i ett försök att få upprättelse, för nu kommer det jobbiga.

Efteråt var det nämligen nästan två timmar innan jag skulle träffa övriga Soetis Crew plus Tusse vid Fridhemsplan för förkrök på "Starren" enligt "billigt är bra"-principen. Så vad göra? Jo, jag gick till skolan, låste in jackan i skåpet för att slippa bära den - och började förkröka i all min ensamhet. Detta på mammas gamla spanska vin, som var så äckligt att jag var tvungen att hålla för näsan när jag klunkade i mig det och som ändå framkallade rysningar bara av blotta tanken på vad det var för något jag hällde i mig. Nästan en hel flaska 15%-igt vin senare var jag rejält "förkrökad" och efter en 226-gramare (Big 'n' Juicy) på "Donken" vid Norrmalmstorg tog jag bussen till Fridhemsplan, ready to party my ass off.

Och det gjorde jag också.

Olofs studentskiva på Mango Bar fick vänta; först skulle "Starren" intas. Och vi drack och vi drack och vi drack. När vi slutligen bröt upp såg vårt bord ut som jag-vet-inte-vad med alla ölglas. Säkert 25-30 stycken!

Väl på Mango Bar var stället skit och jag hade en aldrig upphörande känsla av ångest över att stöta på folk från gamla skolan, eftersom Olof valt att gå i "Blackan", precis som alla andra "gamla godingar" från förra skolan. Men det var - relativt - lugnt och jag stötte väl bara på en handfull som jag kände.

Hann även med att bli utslängd från stället två (2) gånger och det var väl det sossigaste av allt den kvällen. Jag var ju något korkad som gick ut i rökrutan med en öl i handen och när vakterna påtalade det uppvisade jag väl inte direkt alla tecken på att vara nykter. När en av vakterna sedan ställde den naturliga frågan hur det var med mig svarade jag att det var lugnt, men lät tydligen inte tillräckligt övertygande. Han sa åt mig att inte dricka mer, jag sa "visst" - och tog en klunk av ölen. Då lackade han, tog ifrån mig ölen och kastade ut mig. Sen tog jag mig in igen genom att smita bakom ryggen på dem och hade en trevlig stund inne på stället innan jag hänkade med Helene som skulle "ta en nypa luft". Tänkte inte på att vakterna stod där. Hade en Baccardi Breezer i handen och vakterna hade två frågor: dels undrade dem va' faan jag gjorde där fortfarande - "Hade vi inte sagt tillräckligt högt att du skulle lämna stället?!" - och dels varför jag höll en flaska i handen. Det första hade jag inget riktigt bra svar på och flaskan "hade nån kompis köpt". Aha, tjena, liksom. Den här gången tog dem till våld och jag satte mig i en trappa utanför, där jag fick sällskap av Helene. Sen drog jag med henne innanför repen för tredje gången och pratade med en "gammal flamma" från klassen, innan en enda blick från vakterna sa mer än tusen fucking jävla ord och dem laddade batongerna. Nej, skämt åsido, inga batonger laddade, men då hade vi tröttnat och skulle ändå gå.

Jag får naturligtvis skylla mig själv, det behöver ni inte berätta för mig. Men jag var ju inte direkt redlöst full, bara ordentligt påverkad. Att däremot ta en klunk öl framför ögonen på en vakt som precis sagt till mig att inte dricka mera, var ju varken smart eller särskilt genomtänkt. Hade jag flinat också är jag säker på att jag blivit golvad och fått handfängsel eller nåt.

Jag kommer definitivt aldrig gå tillbaka till det stället och jag är tveksam till om jag ens är välkommen dit något mer. På vägen hem fortsatte sosserierna när jag pissade i en rabatt på Sveavägen. Medan jag stod där såg jag en taxi komma åkandes. Jag hade hoppats på att få se den med tänd skylt som ett tecken på att den var ledig och att det bara satt en stackars taxichaufför i bilen som helt enkelt fick vända bort blicken för att slippa åsynen av min "tjofflong". Men skylten var släckt och alltså kan det teoretiskt ha varit festdeltagare i den, som såg hela "paketet". Ångest. 

Detta scenario avslutar min sossigaste kväll på länge!

Reflektioner skrivna med tandvärk

* Jag är ju seriöst dum i huvet. Efter typ ett och ett halvt år med tandställning borde jag veta bättre. Men när jag såg nya Daim Cappuccino i dag på Pressbyrån kunde jag inte hålla mig och tänkte inte på konsekvenserna. Nu är tandställningen söndertuggad och trasig. Det betyder att jag blir ännu mera ztammiz på Eastmaninstitutet, där jag redan är typ en gång i månaden. Fast det är lugnt, deras väntrum är ju det allra, allra trevligaste i hela Stockholm att vara i! Hmm.
* En bekant har MSN-namnet: "***** (killens namn) - jag runkar, skriv om ni vill ngt så svarar jag senare". Okej, då vet vi.
* Min mp3-spelare, min mobil och min kamera är samtliga trasiga just nu. Dra era egna slutsatser.
* Söderberga United tog i kväll en stabil trepoängare via 3-0 mot Barnes United. Lagets storstjärna (nej, inte du, "Lunkan"), Miche, gjorde mål - för 18:e matchen i rad. Det ni! Var han spelar? Mittback.
* Härmed har offentliggjorts att Elena inte kan välja sitt kära Hagsätra när vi ska arbeta om en stadsdel i Stockholm i geografin och samhällskunskapen. Arbetet innehåller nämligen också ett studiebesök i den aktuella stadsdelen och det är helt enkelt för farligt.
* I helgen öppnar Gröna Lund! Och en anledning så god som någon att besöka stället, vid sidan om 55-miljonersinvesteringen "Kvasten" (ny berg-och-dal-bana), är ju att stöta på mig i något av spelen. Inte missa!


"Du har två alternativ"

Jag var på Karolinska Sjukhuset i dag. På en konferens. Om mina tänder. Ett halvdussin "ledande experter på området" satt i ett rum och diskuterade hur de skulle få bort mitt underbett. (När jag skrev detta precis skrev jag "underbart" i stället för "underbett". Inte riktigt det ord jag skulle beskriva det hela bäst med).

Under tiden satt jag i ett annat rum. Sen kom det in typ tio pers - jag har aldrig känt mig så uttittad i hela mitt liv - och jag fick klart för mig att i mitt fall kan dem operera i käken på två olika sätt. Känsliga läsare varnas härmed.

Den första metoden går ut på att dem skär upp överkäken och flyttar fram den. I hålet som då uppstår på det ställe där man flyttar framåt, sätts två metallplattor in. Varje morgon och kväll under en viss tid ska jag sedan skruva dessa plattor för att få rätt spänning på dessa plattor. Omständligt? Ja. Överjävligt? Det också.

Den andra metoden var ännu lite vidrigare. Den går ut på att man på samma sätt skär i käken och flyttar fram överkäken. Men i hålet som uppstår sätter man, i stället för metallplattor, nytt ben - från mig. Närmare bestämt ett av mina revben, som omformas och sätts in i käken! Fatta att jag kanske åker på att ha ett av mina egna revben i käften!

När tar detta vedervärdiga tandhelvete slut??!

Som grädde på moset fick jag efteråt reda på av min tandläkare, hon som sköter min tandställning, att nu väntar även tandställning i underkäken. Jag kommer alltså se ut som ett totalt missfoster och inte bara ett halvt. Tack! Tack! Och som matlagningsgrädde på moset berättade hon att när jag har tandställning i nederkäken utökas mitt underbett ytterligare. Som att det inte är big enough redan liksom!! Då blev jag bitterfitta och skitförbannad, men i verkligheten tackade jag så mycket för informationen (för att hon förstör mitt liv) och gick snällt ut genom dörren med vitnande knogar.

Reflektioner, kort och gott

Vi sitter på Café 60: jag, Dennis och Linda. Vi pratar om läskiga filmer vi sett.
Dennis: "Ah, men jag såg en asläskig. Det var massa människor som hade det trevligt på en båt och ..."
Linda (avbryter): "Åh, var det den där 'Titanic'?"

Har någon av er (förutom "Riggan") sett "Hot Fuzz"? Dennis menar att den var asbra. Men Dennis är också den person som betraktar nya "King Kong"-filmen som världens genom tiderna bästa film, så jag har lite svårt att ta honom på allvar. Någon annan som kan lämna ett omdöme?

Många roliga saker händer på en tunnelbana, det vet ni. I dag satt det på vägen hem från stan en kvinna i 40-årsåldern och lyssnade på följande låt:



Kan man kalla henne fjortis?

Ni kanske undrar vad som hänt med min
mp3-spelare. Det undrar jag också.

Reflektioner utan punkter så att Dennis inte blir så upprörd

Glömde skriva i går att jag såg mina första vitsippor för året. Jag kanske är jätte-efter, men det står jag för. Jag tyckte lik förbaskat att det framkallade härliga känslor i kroppen.

I filmen "Vänner för livet", som jag alltså såg i går, åker Adam Sandlers rollkaraktär runt på New Yorks gator med en motordriven sparkcykel. Han är så jävla cool när han gör det! Jag vill åka till den stan enbart för att göra som honom. Eller så vill jag göra det i Stockholm. Hur som helst ska den endast fungera som ett komplement till min vespa, som jag glider runt med till vardags om tio år. Vem behöver en bil i Stockholms innerstad?

När man är fotbollsdomare får man oftast (och helst) ett eget rum att byta om i, kort och gott kallat domarrummet. Det är ju meningen att man ska få vara ensam och ifred där, men det tycks inte ha nått fram till alla. I morse när jag dömde ute i Hässelby satt jag i det undermåliga domarrum som finns på planen där. Det suger verkligen hästpung för det är en smal, mörk gång och tre rum till vänster utan dörrar. Nu brukar man ju vara där själv, så man behöver väl egentligen inga dörrar, men det är verkligen omysigt och i total avsaknad av stil och klass. Just det, man brukar vara där själv. När jag satt i domarrummet slets dörren upp. Jag kikade förvånat ut huvet för att se vilken idiot/tönt som inte knackat utan bara öppnat dörren. En snattare! (Internt). Han frågade om jag hade någon toalett och jag tänkte för mig själv: "Ja, men den är till mig och knappast till dig!" Jag sa: "Javisst, det är bara att gå in".

Här kommer vi till det jobbiga. För när han sen gick på toa visade det sig att han gjorde "det stora"/"tvåan". Man hörde hur det ploppade och plumsade! Hur äckligt är inte detta? Och ingen dörr! Och sen .... lukten. Det var så äckligt! Och visst, jag hajar väl att grabben var i stort behov av en toalett. Men varför just min när det fanns fyra andra omklädningsrum?

De två matcherna gick bra att döma. Fast jag hade lite svårt att koncentrera mig ....

Melankoli på en lördag

Det har varit en melankolisk och känslosam dag, utan att jag ens vet varför. Just nu sitter jag och gråter till nya The Radio Dept.-låten. Den heter "A Window" och den låter som The Radio Dept. brukar låta. Fast jag gråter kanske minst lika mycket i efterdyningarna av den märkliga, fantastiska film jag, sötis-Helene och sötis-Elena såg i dag, "Vänner för livet". Den var grym på flera sätt: grym och grymt bra, liksom.

Jo, jag kanske förresten visst vet varför det blev en melankolisk och känslosam lördag. Det var för att just i dag noterade jag verkligen hur många som står och tisslar och tasslar om mig, bakom min rygg. Människor jag inte känner, aldrig har träffat. De kommenterar mitt utseende, mitt underbett, min näsa - va' faan vet jag?! Och det är precis dem som upprätthåller mina negativa, suicidala tankar dagar som dessa. Bra jobbat, medmänniskor!

Jag brände mig på näsan i dag, ute i det blåsiga, soliga vädret. Det svider och bultar, men det värmer också. Konstig kombination det där.

Och så kom jag på varför två busshållplatser på olika sidor av en gata inte ligger precis mitt emot varandra utan alltid med lite mellanrum. Bara en sån sak.

Jag funderar på om jag har ett liv

Jag vet inte vad ni har gjort i kväll eller vad ni gör när det här skrivs. Eller jo, Dennis vet jag har varit på politikermöte och Elena har jobbat på sitt mysiga fik på Drottninggatan (avslöjar inte vilket fik, tror inte hon vill att fler hon "känner" än alla Södra Latin-esteter, som kom in häromdagen, ska se henne i hennes otroligt ... charmiga ... mössa).

Men er andra har jag ingen vidare koll på.

Men jag har rätt bra koll på vad jag själv har gjort i kväll. Och även om jag vet att mitt personliga varumärke riskerar att få sig en törn säger jag som det är: jag har varit domare. En fredagkväll. På Ekerö. Ni icke-braiga-bor-utanför-Bromma-människor känner kanske inte till den ön, men det vi kan nöja oss med att konstatera efter i kväll är att om ni tycker det blåser lite någon annanstans så är det alltid full storm på Ekerö. Det liksom bara är så. Full storm på en geggig grusplan som såg mer ut som en uppkörd speedwaybana än en fotbollsplan får såklart vissa konsekvenser. Men hur mina fotbollsskor ser ut undertill efter en match har jag slutat bry mig om för länge sen. Värre då när man ska rusha 60 meter i motvind och samtidigt följa bollbanan och kolla offsideläge och ge fördel och ... ja, ni förstår. Om det är svårt i vanliga fall är det definitivt svårare i full storm och allra, allra svårast i Ekerö-full storm.

Nog om nog.

Det var rätt mysigt ändå. Jag hade dubbla underställ och fingervantar på mig och det enda jag förfrös var benen. Och jag tjänade pengar, medan ni - förmodligen - spenderade era. Och det måste ha varit extra kännbart såhär helgen innan löning för er som får påfyllning den 25:e. Det får ju inte vissa andra, som får påfyllning konstant, vid varje ny fotbollsmatch att döma.

Nog om nog igen. Jag ska sluta skryta om hur mycket pengar jag drar in. Ni borde inte bry er ett skit. Hela det här inlägget skrivs av en enkel anledning: jag är orolig för mitt varumärke, att det har tagit skada av att jag jobbade en fredagkväll, när jag borde ha umgåtts med mina så kallade vänner, festat, supit, spytt, fyllekäkat, ja, allt sånt.

Inte i kväll. Det blev helt enkelt inte så i kväll.

För övrigt ...

... ryktas det om att någon ska till Örebro! Och ska man åka till Örebro måste man ha en jävligt bra anledning till det, känner jag. Kärlek är en anledning så god som någon, så i det här fallet har "någon" min tillåtelse.
... är
den här kommentaren av Dennis den roligaste jag någonsin fått. Bitter?
... räknas dagarna till Valborg då trerätters ska avnjutas i bästa möjliga sällskap hemma hos Grahn-Möllers. Jag menar, vad kan gå fel när Per Ali Hussein bjuder in, ställer sin förtjusande hustru vid spisen i köket och skickar inbjudan till två högklassiga döttrar, Tusse, Johanna, Siri, Helene och mig? Det skulle vara om "Maggfan" eller "Margareta" blir ett vanligare tilltalsnamn än "Maggan" för mig under kvällen, om vinet är spetsat eller om det avnjuts i för stora doser, men jag blir ju aldrig full numera, så inte heller det kan gå åt tjottahejti. Det här året får ni, kära vänner, stå för fjortisfyllan. En annan har ... växt upp!

Om bandsläppet

Nämner bandsläppet lite kort då det tyvärr inte var någon höjdare. I dag satt jag på helspänn framför datorn, såklart. 100 nya akter till Roskilde får ju vem som helst (i alla fall av de som tänkt sig att åka dit!) att bli pigg i brallan. På hemsidan hade de aviserat att musikchefen skulle sitta i danska P3 mellan 12 och 13 för att redan där avslöja en rad nya namn. Genomled ett femtio minuter långt helvete av radio på danska (vackert, men tvärt omöjligt att förstå!) innan två (TVÅ!) namn släpptes: LCD Soundsystem och Queens Of The Stone Age. Tack?! Tack!! Inte några band som i sig själva får en att boka Roskildebiljetter på stört, direkt. Fitta.

Men det är klart: In Flames förstod jag mig ju inte på på Hultsfred förra året så det är bra att få se dem en gång till, Cold War Kids är vanlig rock och danska Death by Kite är riktigt bra, även om ingen - ingen - förstått det ännu. Men tre roliga namn av 100? Jag sätter ett kanske på det!

Såhär på kvällskvisten ...

... konstateras att i morgon släpps ungefär 100 band till årets Roskildefestival, när den (nästan) slutgiltiga line-upen presenteras. Gissa vem som kommer sitta klistrad framför roskildefestival.dk?!
... utlovas de senaste, hetaste bilderna på Omid för er som besöker
Bilddagboken!


Reflektioner från en aktiv dag

* Squash på boll- och racketspelet i skolan, där man slog på allt som rörde sig och i bästa fall även på bollen. Jag har spelat förut och det var kul att spela den här gången också. Särskilt när man vann hela tiden. Ödmjuk is my second name, det vet ni.
* Direkt efter squashen första korpmatchen för året, mot Petrograd Pistons. Stabil 7-2-seger som borde varit minst dubbel så stor och med en nolla i insläppta mål-kolumnen. Detta eftersom motståndarna bara var fem stycken på plan mot våra ordinarie sju, men två dundertavlor av mig (svårt att stå i mål när man aldrig får några skott på sig och sedan får två väldigt plötsliga) gjorde att nollan sprack. På allmän (eller i alla fall på Miches) begäran ska jag också publicera att det är Miche som är Söderberga Utd:s storstjärna och pådrivare. Fast "Lunkan" håller nog inte med. Men det skiter vi i!
* Följaktligen har jag varit rätt slut hela kvällen.
* Dennis är bitter. Igen. Anledningen är att han går på en sosseskola - Globala Gymnasiet - som inte är lika fin och populär som Södra Latin, som enligt Metro i dag är Stockholms populäraste sett till antalet elever som söker en plats på skolan per plats som skolan har. Jag tröstar honom med att Södra Latin också är sossig. Jättesossig till och med.
* Snart börjar studentskivorna! För vissa har dem redan börjat - inte för mig. Något att se fram emot, följaktligen!
* Härmed deklareras att jag har för avsikt att skolka från varenda Allmän Språkkunskap-lektion som återstår fram till studenten. Tänk att ett ämne kan vara så tråkigt? Jag trodde inte det gick!
* Fuckar upp skolan? Jag?
* Till sist gratuleras Linda som värdig medlem av
Familjen.

Bilddagbok!

Några av er kanske redan sett den, andra inte.

http://theonlymaggan.bilddagboken.se

En human vän

En kompis berättar: "Min lärare fick missfall i dag. Min första reaktion va': 'Åh, då slipper jag matten i dag!'"

Viktigt meddelande

Är astrött, har haft utbildningshelg på Grönan hela helgen. I går höll vi på i tolv timmar och i kväll var det kick off. Bloggar när jag orkar blogga!

... och äntligen fler reflektioner!


Äntligen en ny sosse!

Med rätt politisk sida vid makten verkar det inte finnas utrymme för människor att bete sig sossigt. Trodde ni, ja! "Dagens sosse" var hur som helst länge sen, men här nedan har vi henne! Och innan någon försöker äga mig: Jag vet att detta funnits på andra ställen tidigare, men det är lik förbannat så fruktansvärt roligt!

http://www.youtube.com/watch?v=EQ5Rm_Orn_k&eurl=http%3A%2F%2Fwww%2Egoogle%2Ecom%2Freader%2Fview%2F

Ordet bitter räcker helt plötsligt inte till för att beskriva denna människa! Det är tamejfan knappt att sosse räcker till! Dålig får vi kort och gott kalla henne!

Magg(b)logg presenterar: "Dennis om ..."

Introducerar härmed en ny kategori här på bloggen kallad "Dennis om ...". Det är såhär att min gode vän Dennis länge närt en dröm: en blogg om sig själv. För visst finns det bloggar som handlar om andra, men inga som handlar om "okända" människor. Sålunda skulle en blogg om Dennis starta, och gjorde så också, kan jag avslöja, men det rann ut i sanden. Men det hindrar ju inte ett nytt försök, där en ny avdelning här på Magg(b)logg från och med nu heter "Dennis om ...".

Nedanstående är skrivet av Dennis själv i ett mail:

Dennis om ... idioter:

Jag hatar idioter som går omkring med mobilhållare OCH handsfree på sig. Varför ha en hållare på bältet när du lika gärna kan ha den i fickan? Varför ta upp mobilen ur hållaren när det ringer om du har en handsfree? Varför ha en handsfree som inte är på, kvar i örat? Varför ha en handsfree, om du nu ändå ska gå omkring med mobilen i handen när du pratar? Varför har du en mobilhållare som ska göra mobilen lättilängligare när du ändå har en handsfree? Varför har du en handsfree som man har för att inte visa upp mobilen, men också en mobilhållare vars funktion är att visa upp mobilen? Varför i helvete vill du överhuvudtaget visa upp dina billiga 90-tals grejer för andra? Tror du det är inne att handla gammal teknik på blocket.se? Eller tror du att det är häftigt att ha läderhållare på bältet? Och att ha synliga sladdar i ansiktet? Du är en idiot.

Reflektioner från en glad påsk

* Det här skrivs hos mormor, på hennes über-high tech laptop. Äntligen har mormor fått en dator värd namnet. Och här sitter jag och känner mig nästan som hemma. Har inte mycket att klaga på. Här händer inte så mycket och är man här en vecka, i stället för bara över natten såsom vi ska stanna, finns det väl en rätt stor risk att det blir långtråkigt, men nu är det mest mysigt.
* Det verkar vara värre - och tråkigare - för Dennis hos morfar i Kolmården...
* Café 60 har stängt i morgon. Var ska jag då söndagshänga?
* Som synes har det varit en händelserik dag ...

Reflektioner från Råsunda

Jag undrar vad alla kristna töntar (DET FINNS INGEN GUD!) hade tänkt i dag på sorgens dag, årets längsta dag - långfredagen - när de såg för- och fyllefesten på Råsunda bland djurgårdarna (BP-fansen hade i de flesta fall inte ens nått tonåren) inför BP-Djurgården. Jag kom in gratis på Södra läktaren tack vare mitt domarkort (VIP överallt ... hmm), men hamnade å andra sidan mitt i BP-knatteland. Killen bredvid mig var högst tio och kunde max två, tre namn i BP-laget, men skrek som om han kunde allt om alla på gräsmattan. Jag suckade, tänkte "så där var jag också - förra århundradet" och så slutade ju matchen såklart i katastrof.

Med 0-1 efter 72 sekunder när mittförsvaret gick bort sig, med en domare som verkade ha glömt bort "fördelsregeln" och med blårandiga hjältar (hmm) som verkade totalt inkapabla att skapa något framåt gick det ju som det gick. Ka-ta-strof.

Tur att fotboll inte är ett dugg viktigt i ens liv längre.

Reflektioner från en bedövande tråkig dag

* Värst va' alla var sociala i dag. Hmm.
* Mando Diao visar med en gammal skränig liveinspelning av "Sheepdog" att dom fanimig rockar skiten ur Sveriges rockelit.
Roskilde!
* Plugga vidare? Nej? Jobba! Leva!
* Rätt signifikativt för Sverige - "H&M-land" - att nya Madonnakampanjen är den första vad jag vet som klär in typ alla Stockholms tunnelbanestationer så totalt.
* Jag börjar bli orolig. Orolig för att Christian hänger mer på Café 60 än jag. Är oron befogad?
* Brorsan undrar när (när) jag ska gå med i hans egenstartade supporterklubb Ängby Gnagare. Förra året hade de 14 medlemmar. Nu har de ännu inga för i år, men siktar på 20 stycken. Medlemskap kostar 20 kronor, vill du bli medlem är det bara att hooka mig. Ett kriterium för att få vara med borde ju rimligen vara att bo i Ängby, men det är tydligen inte så viktigt, så det är bara att joina, alla dåliga människor!

Reflektioner från en håltimme

* En lektion avklarad, en kvar - om fyra timmar. Därför sitter jag här i datasalen, bredvid en kort kille som kallar mig Magg0t och Fagg0t om vartannat och lite annat ... hmm ... skönt ... mog3t folk.
* Allmän Språkkunskap, eller Lingvistik, som det tydligen kallas egentligen, är verkligen helvetet på jorden. Och nej, det blir verkligen inte bättre av alla pluggis-naturare, som tror att kemi är livet och fysik är hela världen. Jag blir skrämd av människor som inte ser verkligheten genom samhället utan genom ett mikroskop. Världen blir så ... liten då.
* Jag bor ett kvarter från mitt ex. "Ångest" tänker ni. "Ångest" tänker jag. Men, vi träffas inte så ofta och när vi träffas konstaterar väl hon att jag blivit cool klädtönt sen vi gjorde slut (länge, länge sen) och jag konstaterar att hon blivit ocool barnvaktstönt. Lik förbannat är det såklart förbannat viktigt för Det Personliga Varumärket att göra ett gott intryck. I dag gjorde jag till en början inte det. Jag kom till hennes gata och hon kom inifrån sin gata. Hon tittade på mig och det som var "illa, riktiga jävla illa" var att jag hade solglajor på mig - i total skugga. När jag en minut tidigare gått på min egen gata fick jag nämligen solen i ögonen och tog på mig glasögonen. Men, när vi så svängde ut på huvudvägen var det hon som fick huka för solens kraftiga strålar och kisa, medan jag myste i mina stylish svarta solglasögon. Triumf!

Reflektioner från en blåsig dag

* Jag är alldeles lycklig! Ni som känner mig vet att jag under hela min uppväxt kämpat för att få kabelteve, men att min arma moder enträget sagt nej. Nu, efter digitalteveövergången, har vi bland annat fått TV6. En kanal som ibland (jag säger ibland) visar Champions League-fotboll. I kväll visar dem Milan-Bayern München. Man kunde ju bli gråtfärdig för mindre!
* Dennis hälsar att till skillnad från The Ark ligger Magnus Uggla på Svensktoppen. Han är mäkta stolt. Bitterheten över att "den bästa låten i hela jävla tävlingen" inte nådde final tycks som bortblåst.
* Själv är jag, liksom Dennis, helt hooked på Markoolio och Linda Bengtzings "Värsta schlagern". Och det, kan ni väl erkänna, var väl bara en tidsfråga innan jag skulle bli. Håna mig inte! Fast som Dennis, som säger sig lyssnat på den oavbrutet i snart en veckas tid, är jag inte. Inte än.
* Skönt med lite
uppskattning efter den senaste tidens rabalder. Och slå mig nu inte för att "punktformen" fortsätter.
* Christian har uppenbarligen inte förstått någonting, när han dissar Bonde Do Role. Emo-tönt!
* Årets viktigaste serieindelning är klar. Ni hittar era tappra hjältar i Söderberga Utd i Div 03 och tipset såhär på försäsongen är att det blir tufft, men att vi tror att vi blir ett topplag i år igen. Onsdagkvällar på Olovslund är det som gäller, alltså. Pepp!

En historia om vad som hände efter en fylla

Jag är fotbollsdomare, det vet ni. Säsongen har inte börjat, eller har den det? Alla träningsmatcher man dömer gör ju att man börjar undra. Det känns liksom som att man är mitt inne i säsongen. Jag har dömt ett pojklag med spelare födda -91 en del. Det är ett väldigt duktigt lag, som spelar i högsta serien i Stockholm i sin årskull och dessutom i Pojkallsvenskan med lag i och utanför Stockholm. Förutom att laget är väldigt gnälligt, då många av spelarna kommer från ett av stans finaste villaområden (brats, ni vet), har det inte varit några problem. Och man får 350-400 för varje match man dömer dem, så det gör jag gärna. Men, sannerligen inte till vilket pris som helst!

Förra helgen dömde jag dem och efteråt pratade vi om en match de hade nu i helgen, i går söndag klockan nio på morgonen - i Haninge. De frågade om jag ville döma den och jag sa att visst, men då ville jag ha skjuts till och från planen för till Haninge en söndagmorgon tar man sig inte på en kvart direkt. (Det tar ungefär en timme och 45 minuter till planen, har jag senare kollat upp på SL:s reseplanerare). De sa att det skulle nog gå och att de skulle höra av sig i torsdags eller fredags om de ville ha mig som domare eller om de hade löst det på annat sätt. Tiden gick och ingen ringde, varken i torsdags eller fredags, och inte heller i lördags. Jag tänkte inte mer på det, antog att de hittat en domare genom motståndarlaget eller att de helt enkelt inte tyckte det var värt att först åka ut till Bromma och hämta mig för att sedan åka vidare till Haninge.

I lördags åkte jag till Hanko på middag med hennes kompisar. Det hela var mycket trevligt, vi var 20 stycken ungefär och söp till rätt duktigt. Jag kom hem halv fyra och somnade strax innan halv fem.

Klockan halv sju, två timmar efter att jag gått och lagt mig, ringde telefonen. Mamma vaknade och svarade. Det var lagets lagledare som i stället för att be om ursäkt för att han ringt halv sju en söndagmorgon direkt undrade om jag var hemma. "Jaadu" tvekade mamma, "visst är han det, men han ligger nog och sover. Men jag kan ju väcka honom om du vill". "Ja, kan du göra det?" bad lagledaren. Följaktligen väckte mamma mig och gav mig luren. "Ja, hej, det är jag (han sa egentligen sitt namn, men det tänker jag inte droppa här - jag har dåliga erfarenheter av folk, typ lärarinnor, som googlar på sitt eget namn och får upp min bloggpost), jag skulle ju ha ringt i torsdags eller fredags, men jag tänkte höra om vi kunde hämta dig om 40 minuter."

I det här laget, fortfarande full och på väg att bli bakis, borde jag ha skrikit åt honom vilken jävla idiot han var som ringer samma morgon som matchen är, att det inte var nån fucking jävla chance att jag skulle ta matchen och att han, det feta aset, kunde springa runt på planen och döma matchen själv.

Jag tackade ja till matchen.

De hämtade mig vid Åkeshov, 40 minuter senare, och jag genomled mina värsta 90 minuter någonsin som fotbollsdomare. Inte för att matchen gick särskilt dåligt - tvärtom gick den sensationellt bra med tanke på omständigheterna. Utan just för att jag var typ full, måste ha luktat gammal spya på flera hundra meters radie runtomkring mig och för att jag typ såg varje spelare som två spelare. Offsiden blev följaktligen rätt svårt att döma ut. Men, jag klarade det och jag fick 400 för besväret.

Jag borde ha krävt typ 700.


Reflektioner från en enda lång festweekend

* iTunes och jag är inte bästa kompisar just nu. Jag ska ju försöka få min iPod Shuffle (minstingen, ni vet) att fungera. Det går sådär. Varför kan inte saker bara funka? undrar jag.
* Det bedrivs en kampanj mot mig. Dennis har påverkat Linda att skriva följande
inlägg. Men läs inte bloggen då, töntar!
* Det vankas påsklovspåskäggsjakt, minsann! Och på Café 60 i kväll klunsade/"singelslantade" jag, Dennis och Linda i cirkus 45 minuter, för att fixa lag till jakten, till vilken även Cissi är inbjuden. Det hela måste ha sett ganska roligt ut. För övrigt "vann" jag klunsningen. Det visade sig till syvende och sist bli en helt betydelselös seger, då de två dåliga förlorarna på andra sidan bordet hastigt och lustigt bestämde sig för att ändra reglerna. Bittert.
* Linda tycker för övrigt att jag är "en typisk bostongurkekille". Hmm.
* Senaste i raden av smeknamn: "Bögen" och "Björn". Fast det sistnämnda var gammalt. Still going strong.
* Innan i kväll har jag varit ute och supit mig full fyra dagar i rad. Och så undrar jag varför jag har ont i halsen ...
* Nu är jag så jävla arg på den här iPoden att jag skulle kunna dra ur hörlurssladden ur högtalarna och låta hela gatan få lyssna på In Flames på högsta volym. Men eftersom jag är en pussy vågar jag inte.