Ett gott skratt

Vilar ut efter en lång, lång dag "ute på fältet". Och detta har bara börjat. Dagens höjdpunkt har min kollega Olof skrivit om.

Jay Leno på teve. Ett återkommande inslag där är "Headlines" där tittare skickat in roliga tidningsutklipp. Jay tittar på ett utklipp och frågar sen husbandets gitarrist Kev vilken han tror är den vanligaste generella dödsorsaken. "Rökning" gissar Kev, medan redaktören för programmet svarar "cancer".

Nej, svarar Jay. Den vanligaste generella dödsorsaken är - döden.

Jag vet inte om det är för att jag knappt kan hålla ögonen öppna, men jag tycker bara det är så sanslöst roligt. Jag skrattar betydligt längre än den normalt lättcharmade publiken.

Jag vet inte om ni gör det. Men det kvittar för mig, det vet ni.

Vecka 5 ...

Några dagar har gått och saknaden finns såklart kvar. Men gråten ligger inte längre och stockar sig i halsen och mycket handlar väl om att kunna gå vidare, antar jag.

Två veckor om året, sedan ett par år tillbaka, förvandlas jag till en levande vante. Jag är överallt och ingenstans och när veckan är slut och man ska försöka samla intrycken går alla in i varandra och man blir inte klok på någonting. Vi pratar om de två modeveckorna i Stockholm.

Nästa vecka är det dags. Jag är taggad till tänderna, vässar klorna (och armbågarna) och spetsar ögonen. Var jag gör det? Här:

Maggans vecka 5:

Måndag:
09.00: Scandic Hotel Anglais: Invigning, Rookies-mässan (där jag sitter i juryn). Handelsministern Eva Björling och H&M:s designchef Margareta van den Bosch invigningstalar.
16.30: Modevisning, Berns: Carin Wester.

Tisdag:
16.00: Modevisning, Berns: Velour.
19.00: Modevisning, nåt galleri på Hudiksvallsgatan: Whyred.
20.30: +46 Awards, Annika Berger, +46.

Onsdag:
13.00: Modevisning, Berns: Resteröds.
14.30: Modevisning, +46: Rickard Lindqvist.
16.00: Modevisning, +46: Pudel.
17.30: Modevisning, Berns: Fifth Avenue Shoe Repair.
20.30: Modevisning, Konserthuset: Cheap Monday.

Torsdag:
14.30: Modevisning, +46: Permanent Vacation.
15.00: Modevisning, Berns: Beckmans. (hur fan jag nu ska hinna mellan där!)
16.00: Modevisning, +46: Sunday Sun.
Eventuellt: 17.30: Modevisning, Berns: Nakkna.
18.15: Scandic Hotel Anglais: Pressvisning, Rookies-mässan.
19.00: Modevisning, Berns: Björn Borg.
19.30: Scandic Hotel Anglais: Pesha Kusha (en typ av föreläsning där varje talare får sex minuter på sig och samtidigt ska visa bilder som han eller hon pratar om).
22.00-03.00: Avslutningsfest, +46.

Fredag:
09.00: Grand Hôtel: Pressfrukost, Elle-galan.
10.00-20.00: Scandic Hotel Anglais: Rookies-mässan.
19.00: Elle-galan. (instruktionen från Edvin är att väldigt närgånget fota Carolina Gynnings bröst ...)
19.00: Tvåårsfest på en butik i Vasastan (kan nog tyvärr bli bortprioriterad ...)
20.00-22.00: Scandic Hotel Anglais: Efterfest, Rookies-mässan.
22.00-03.00: VICE-festen på hemlig plats.

Lördag:
10.00-20.00: Scandic Hotel Anglais, Rookies-mässan.

Hade fått gå på Hopes och kanske Acnes och Filippa K:s visningar om jag fortfarande varit kvar på Manolo, men samtidigt är det roligt att dessa visningar har jag fixat helt själv och inte för att jag skriver där. Har jag glömt något? Hoppas inte det. Det känns som att det är tillräckligt ...

Jag känner bara tomhet

Normalt är ju inte söndagar några så värst roliga dagar. Men den här tar nog priset. I morse väcktes jag av mamma som ringde och berättade att min älskade gammelmormor, som fyllde 90 i höstas men som varit hur pigg som helst ända till för några veckor sedan och därför nu låg på sjukhus, åkt på hjärtflimmer. Hon frågade om jag ville komma till Danderyds Sjukhus, men jag sa att jag mådde jättedåligt och kanske skulla komma senare. (Kom hem lite innan halv fem i natt och mådde därefter.) En timme senare ringde hon och sa att det var försent för mig att komma.

Gammelmormor hade dött bara några minuter tidigare.

Jag kom dit när jag samlat mig och ni som sett en människa som varit död i några timmar ligga i en säng vet vad jag upplevde där och då. Det var inte min gammelmormor som låg där. Det var, kort och gott, ett lik. Och missförstå mig rätt, det gör inte att jag värderar henne lägre. Det var bara en sån fasansfull syn. Den minnesbilden bär jag med mig hela livet.

Jag har gråtit mest hela dagen. Död går inte att vänja sig vid. Allt känns bara tomt. I dag söndag är det tio år och två dagar sedan min pappa dog. Ironin i det smärtar.

Vi var inte så tajta att vi hördes av varje dag eller så. Men hon var en av de starkaste kvinnor jag någonsin lärt känna och en av mina största förebilder. I en släkt där vi vid det här laget verkar ha bråkat om det allra, allra mesta var hon den enande och försonande parten.

Och i morgon ska jag jobba som vanligt. Det kommer bli den värsta måndagen jag varit med om.

Alla som vill och som inte redan har gjort det (plus dom som redan har gjort det) får jättegärna ringa och bara kolla läget. Att prata om det känns som det bästa jag kan göra just nu.

Omids heta lista

Jag har redan gjort det, det kommer ni väl ihåg. Här är Omids "fav girls" utan inbördes ordning. Och han jobbar på den, så räkna med uppdateringar:

Victoria Silvstedt.
Historia-Ingrid.
Miss Harly Rain (porrskådis.)
Björk.
Maria Gripe.
Anna Järvinen.
Bruden i Stray Boys-butiken.
Fergie (stryptag på henne!)
Therese Alshammar
Systrarna Kallur.
Bruden i Kanye Wests video Good Life.

Alternativa listan:
Mona Malm! (Stryptag på henne också!)


Det nalkas en tävling

Om ungefär en månad får ni ursäkta: jag blir inte riktigt mig själv för en stund. Schlagerslaget drar i gång och jag sitter som klistrad framför teven några lördagar i sänder.

I dag presenterades jokrarna och nu är listan komplett. Såhär går det!

1-2: Direkt till final. 3-4: Till Andra Chansen. 5: Utslagen i programmets andra omgång. 6-8: Utslagen i programmets första omgång.

Deltävling 1 | Göteborg, den 9 februari 2008
1. E-Type & The Poodles.
2. Amy Diamond.
3. Christer Sjögren.
4. Velvet.
5. Suzzie Tapper.
6. Michael Michailoff.
7. Face-84.
8. Brandur.

Deltävling 2 | Västerås, den 16 februari 2008

1. Johnson & Häggkvist.
2. Sanna Nielsen.
3. Ola.
4. Lasse Lindh.
5. Rongedal.
6. Andra Generationen.
7. Alexander Schöld.
8. The Nicole.

Deltävling 3 | Linköping, den 23 februari 2008

1. BWO.
2. Patrik Isaksson & Bandet.
3. Eskobar.
4. Ainbusk.
5. Frida feat. Headline.
6. Thérèse Andersson.
7. Caracola.
8. Mickey Huskic.

Deltävling 4 | Karlskrona, den 1 mars 2008

1. Charlotte Perrelli.
2. Linda Bengtzing.
3. Niklas Strömstedt.
4. Nordman.
5. Sibel.
6. Fronda.
7. Calaisa.
8. Daniel Mitsogiannis.

Det känns som att fältet blir starkare och starkare för varje år som går. Kapacitet att vinna, om låten är den rätta, har ett tiotal bidrag. Och apropå låt är det ju svårtippat när man inte hört ett dyft. Stora favoriter för mig är Carola & Andreas Johnson, BWO och Charlotte Perrelli. Sen ska det bli roligt att se Eskobar, Amy Diamond, Fronda, Ola och (den förmodade) plojlåten som Andra Generationen väntas göra. 24 dagar kvar!


Omid droppar oneliners, del 17 (och 18)

Face Hunter har fotat en kille i London, som på något sätt representerar hela herrmodet 2007/-08: Frisyren, oversizad överdel som kontrasterar byxorna och till det Dr Martens. Och svart all over. Det här är det vackraste jag sett sedan ... sedan ... ja, det här underverket, som jag hittade tidigare i dag.

Omids kommentar om snubben: "Han hade ju inte behövt ha strumpbyxor".
Och om bruden (angående hennes ålder): "Hon har just börjat känna att det pirrar".

Vi har skrattat mycket i kväll. Det brukar bli så i Sjöstaden. Inom kort utlovas också Omids tio i topp-lista över världens vackraste kvinnor. Ni som känner till hans kvinnosmak vet att även det kommer framkalla en hel del (chockerade) skratt.

Jag blir förbannad!

Det är ett väldigt sympatiskt land vi lever i:

"Dush Brahimi från Kosovo är 68 år är sedan tidigare nästan blind. Hon har också lungemfysem. I Kalmar har hon 5 barn och 9 barnbarn som här kan ta hand henne. I Kosovo bodde hon tidigare i ett tältläger för några år sedan när sonen Remzi kom dit och räddade henne. I Kosovo finns endast en släkting kvar - som dessutom är 87 år.
Trots detta vill nu Migrationsverket avvisa henne."

Gör som jag, skriv på namninsamlingen på
www.dush.nu!

(Min brorsa har startat en namninsamling för att förbjuda plastpåsar. Jag är inte riktigt lika sugen att skriva på den ...).

I stället för Nicorette

Sitter och dricker öl och röker cigariller hemma i lägenheten och försöker styra upp kvällen. Har kommit på att det är bästa sättet när man, som jag, vill sluta röka. Cigariller är ju så jävla äckligt och "oupphetsande" att man blir illamående bara av blotta tanken. Jättelätt annars att säga att man ska sluta röka. Fuck nyårslöften, liksom. Men det känns som en bra tid att göra det på. Det finns nämligen i överjävliga januari ingen som helst tidpunkt när det känns bra att röka. Man bara gör det. För att det är gott? Kom igen! För att socialisera? Ja, men fan, va' kallt det är att stå ute i skjorta och lida sig igenom pinan!

Stor risk att jag får ett "återfall" när alla 89:or i min umgängeskrets (ni är rätt många vid det här laget) kör i gång med sina studentskivor i betydligt mer behagliga april och maj. Men det tar vi då. Om jag ens lyckas sluta däremellan, alltså.

Så under tiden röker jag mina snoräckliga cigariller. I väntan på, bokstavligt talat, ljusare tider.

Bye bye, fuckin' LG Chocolate!

Den är min!

Min rumskompis fortsätter kläcka ur sig favoritcitat

"Maggan, om vi inte tar hem och knullar minst två brudar i veckan säger jag faan upp kontraktet! Det var ju därför jag flyttade hemifrån! Om vi inte gör det finns det ingen mening med det!"

We're (jag) gonna have a problem here. Snart är jag, om habibi följer sitt ord (och det vet vi ju, att det gör arabi ALLTID hahaha), bostadslös.

Ses i Stockholmsnatten!

När man tror att man vet allt om sin kompis

Elena har i hemlighet blivit homofob. Vi satt och fikade i eftermiddags och diskuterade det urspårade nyåret. Om min kompis kastar Elena ur sig:

"He's too gay to function!"

Vad är då jag? undrar jag lite ödmjukt.