Avbön

Lugn fredagkväll efter en tuff vecka och en fredag när jag bara legat hemma och snorat? Jo, tjena.

Nytt löfte: Lugn lördag och lugn söndag.

This fire is out of control!

Jag måste verkligen sluta leka med elden. Baserat på erfarenheter alldeles nyligen:

* Hemmafest hos en kompis kompis för en tid sedan. Skulle ta en cigg och i stället för att använda tändare som vanliga människor tyckte jag det var en väldans bra idé att ta ett värmeljus, som stod på bordet framför mig. Följden blev att det var mer stearin över mig än kvar i värmeljuset, att jag hade brännskador på underarmarna och att min fina "Don't ever think about the refrain"-tröja som
Julia gjort såg ut som att någon sprutat en sats över den. En olycka blir ofta flera olyckor, så att säga.

* Vis av erfarenheten? Knappast! Hemmafest hos Frida bara någon vecka senare skulle jag återigen använda ett ljus för att tända min cancerpinne. Skillnaden denna gång var att ljuset var stort och att jag höll ciggen i munnen. Konsekvensen? En brinnande låga i min lugg! Mitt hår brann! Otroligt smärtsamt och en otrolig stank efteråt i hela huset!

Note to self: Jag måste verkligen sluta leka med elden. Och sluta röka. Och klippa mig. Fast livet blir ju så jävla mycket mer spännande om jag inte tar itu med något alls av de här olika sakerna. Svår avvägning det där.

Favorit i repris

"Dagens sossar" hämtar vi från den lilla, folkrika ön i väst där en bankomat fick fnatt.

Jag kan dock inte med bestämdhet hävda att jag inte gjort likadant i samma situation. Hade ni?

Favorit i repris

Nä, hörrni, nu kör vi lite "Reflektioner" igen, va'?

* Ny lägenhet! Studentrum i Västra Skogen på 20 kvadrat blir mitt från och med nästa helg och minst ett halvår framöver. Så "Festen i Sjöstaden" blir nu alltså "Festen i Skogen". Kinda like it!
* Och
bloggen går bra ... (över förväntan tbh)
* Ska hälsa från Kajsa, som nu är hemma efter att ha varit borta alldeles för länge, att hon vill säga till alla att hon är jätteglad! Vet inte om hon är det i dag, men hon var det i går iaf! Ni som har möjlighet, kolla hennes bild på oss på Facebook. Jag ser ju ut som ett lik bredvid henne!
* När jag dömde fotboll i en inomhushall i lördags hittade jag två använda kondomer liggande bredvid planen. Fräscht.
* Känns ju jävligt bajsnödigt att blogga om väder och vind, så det får andra göra "bättre".
* Det tar sju minuter från Centralen till Västra Skogen och en och en halv minut från tuben till min lägenhet. Ville bara säga det.
* Roskilde i sommar krockar med Stockholms modevecka på Berns och Way Out West krockar med Köpenhamns modevecka. Wtf?
* Har aldrig presterat bättre på jobbet. Ville bara säga det också.
* Roligt att Ace/Stash planerar in sina fester först på lucia, sedan på sportlovet och nu på påsklovet (för era satans lyckliga jävlar som fortfarande har lov). Finns det en bakomliggande strategi där?
* Börja inte röka. Börja inte feströka. Ville bara säga det (också).

Inte passé än på ett tag

Det 385:e inlägget, konstaterar jag. Ni har inte tröttnat på min dynga än, verkar det som, för det är fortfarande 100 fler kommentarer än inlägg. Om nu det säger någonting, det vet jag iofs inte.

Jag fixar gästlista! Är ni på?

Punkt SE har ju en mms-sida i tidningen där vem som helst kan mms:a in sitt namn, sin bild och sin åsikt. Under vinjetten "Läsartipset" svarar en Mats Eriksson, 37 år, från Stockholm på frågan "Ditt senaste klubbesök?":
- Karlsson och Co. Där hänger mycket billiga tjejer.

Jag hoppas innerligt att han har jävligt god självdistans. Men tittar man på hans bild blir man osäker. Han ser ut som en sån som skulle kunna stå för det. I så fall är det det mest tragiska jag läst hittills i år.


Det nya skötebarnet

www.fashionisto.se

Nu kör vi!

"Min lilla älskling lekte för länge i den smutsiga vattenpölen. Tror du man kan kemtvätta detta?"

Lyssnade på P3 Populär i morse, samtidigt som jag hjälpte till på mammas jobb. Hon arbetar på en organisation där många medlemmar är äldre och det man kunde konstatera när jag kollade igenom medlemslistorna var att jag inte kunde hitta ett enda utländskt klingande namn bland alla 2500 jag arbetade med. Inget sagt om den saken. Bara ett konstaterande. (Jävla rasistorganisation!!)

P3 Populär, ja. De hade ett reportage om en skånsk kvinna som drev världens största klädmärke - för hundar. Hon berättade om sin egen favorit bland de plagg hon tagit fram under de tre år märket funnits. Det var en jacka som rymde 2000 kristaller, som hon hade sytt på förhand, en och en. Priset? 20 000 ... dollar.

Jag blir äcklad när jag får höra om den sidan av modebranschen.

Frisk i dag - mot alla odds

Det var bra att jag sjukanmälde mig från jobbet i fredags. Jag hostade och snorade ganska betänkligt. Lovade mig själv och mina chefer att det skulle bli en lugn helg, där jag mest skulle ligga hemma och sova och dricka te och allt sånt där.

Jo, tjena.

Min bror: Demonstrerande "tevekändis" utan liv

Min brorsa kom hem sent i går kväll. Han hade varit och kollat en träningsmatch med AIK:s fotbollslag tillsammans med tre kompisar.

I Halmstad.

65 mil dit och 65 mil hem hade han kört - och hade dessutom mage att börja gnälla över hur långt det varit och hur trött han var. Jag slutade lyssna ganska per omgående.

Hur matchen gick? 3-0. Till Halmstad.

Mohaha.

Antingen ville han göra narr av sig själv, eller ...

Hade anledning att gå på Drottninggatan i dag strax innan lunch och mötte en man med asiatiskt utseende. Han såg typiskt affärsmannamässig ut och hade en namnbricka på vänster bröst. På den stod det "Ping Pong".

Kan man vara kines och heta Ping Pong? I så fall tycker i alla fall jag att det är ohyggligt kul!

Till världskapitalismens försvar

Den verkar ju riktigt vettig, den där kommunismen:

http://www.e24.se/samhallsekonomi/varlden/artikel_312501.e24

Var på en föreläsning i ABF-huset för något år sedan, om Zimbabwe, inför mitt projektarbete om bistånd. Och jag vet inte vad jag hade förväntat mig - det var ju ändå ABF-huset jag var i - men föreläsaren försvarade Mugabe och kallade medierapporteringen om Zimbabwe för snedvriden och typ imperalistisk.

Jag gick ifrån efter en kvart. Äckliga vänsterpack!

Situation Stockholm

En kompis till mig som vill att vi flyttar ihop letar just nu lägenhet åt oss genom HSB. Pratade med honom i dag och han hade hittat en tvåa i Telefonplan (vill jättejättegärna bo där, det sa jag redan till Helene och Elena i går på väg ut till Fruängen och hemmafesten hos Frida där) för cirka två mille, som han var sugen på.

Inflyttningsklar? Om ett år!

Jag letar vidare.

Heta blickar

Det händer faktiskt, att tjejer kollar in mig. Jag vet inte vad de ser (hos mig), men något ser de.

I dag på stan fick jag korta, många, intensiva blickar av en söt tjej vid Hötorgets tunnelbana.

Hon var, uppskattar jag, 13 år.

Jag letar vidare.

Move to the right side, brother!

Och när jag kom hem i dag låg brorsan i sängen igen. Den här gången lyssnade han på sovjetiska nationalsången.

Nu börjar jag bli rädd.

Populär

Tittar i min inkorg och noterar särskilt ett mail från en "Tammi Lin" där det står "I envy you" i ämnesraden.

Kul att någon gör det.

Vet nån vem denna Tammi Lin är? Är han/hon nåt att ha?

Den yngre versionen av "Maggan" måste jobba på varumärket

Min lilla, lilla lillebror (ett år yngre) var på teve i dag. Och det kan man ju vara småstolt över. Men blev han intervjuad? Nej, bara filmad. Och var blev han filmad? På en demonstration utanför Stadshuset - mot Bromma Flygplats. Den lilla uns av stolthet jag hade är förbytt till skam.

Och när jag kommer hem får jag se honom i sin säng framför sin laptop, tittandes på Lejonkungen.

Lillebror, snart 19 år: Daska upp dig!

Schlagerfebern inte övergående

Sitter och lyssnar på Charlotte Perrellis låt Hero från i lördags (hur jag fått tag på den får bli min lilla hemlighet - herregud, jag har väl knappt några hemligheter för er längre!) och blir gråtfärdig av lycka. Den är så bra!

Nu ska vi i och för sig klara av en "Andra Chansen"-omgång på lördag också uppe i Kiruna innan Globen intas den 15:e. Men det enda man bryr sig om där är ju Androlas kamp mot svenska folket för att se om de blir bort- eller framröstade. Och i vilket fall är "One Love" inte årets bästa låt. (Och det är inte Olas heller, så i hans fall får jag nöja mig med att titta och le fånigt.) Nej, mina favoriter är i stället, i rangordning:

* BWO. Dregel dregel (Martin). Och Alexander och Martina är båda så jävla coola. Och dansen! Och låten! Shit pommes!
* Charlotte Perrelli. Men byt klänning!
* Rongedals. Alltigenom underbara.
* Christer Sjögren. Skratta eller gråta? Skratta.
* Sanna Nielsen. Skratta eller gråta? Gråta.
* Linda Bengtzing. Linda är Linda är Linda är Linda.
* Amy Diamond. Inte dålig, men inte bäst heller.
* Frida feat. Headline. Inte dålig, men inte bra heller.

BWO ftw alltså! Vad tycker ni?