Reflektioner från en stängd dörr

* Ååh, vi var nära att komma in på nattklubben 2.35:1 på Berns i går. En enda vakt precis i ingången till själva klubben i källaren som bara stod där och krossade alla våra förhoppningar om att slippa Matsalsrummets 50+-are och andra dregg. Bittert.
* Fast gratis öl, vin och gin gör ju sitt till också. Det var och är vi nog alla tre överens om.
* Dennis tycker inte att någon kan känna sig kränkt på internet, typ av kommentarer man får på sin blogg. "Lite får man väl tåla" säger han. En sann människovän och humanist!
* Samme Dennis har fått ett jobb. Ett till. Han har typ fyra nu. Jag har inget. "Fotbollsdomare" är liksom inget yrke. Det är på hans gamla jobb, på Skattebetalarnas förening, han jobbar. Han sitter och ringer runt till bidragsgivare och ställer en fråga till dem: "Vilken skatt tycker du att det är viktigast att vi på Skattebetalarnas förening arbetar med?" Svarar personen då "Fastighetsskatten" antecknar Dennis det, säger "Okej, då får jag tacka för din tid, ha en trevlig kväll" och lägger på luren. För detta får min käre vän 125 kronor i timmen... Det är inte det att jag är bitter, men ... 125?
* Det är inte ofta man stöter på en tolvpoängare. Men det var hon! "Twelve points goes to ..."!
* Fekke kan vara det fulaste ordet i svenskan. Och det konkurrerar med "Schleven" som det fulaste smeknamnet. Vilket som är det otvivelaktigt fulaste "tjyv"/"snattar"-ordet vet ni ju redan. 
Aight?
* I träningsmatchen jag dömde i går blev det fem varningar och en utvisning. Det var derby, behöver jag säga mer?

* Jag saknar min enda, riktigt sanna vän.
* Helene hälsade i ett sms från klockan halv sex i morse när hon satt frukost att "morgonstund har guld i mun... NOT" På något konstigt sätt förstår jag henne.
* Sitter och lyssnar på gamla "Melodifestivalen Junior"-dängor. Just nu är det Benjamins "Hej Sofia". Det svänger! Du borde prova och ladda ner lite barnschlagerdängor, Christian!


Reflektioner från en modekväll

* Mode är ytligt.
* Tack, Elena, för att du är tillgänglig dygnet runt!
* Träffade Fischer i kväll, Omids kompis, som ni kanske känner till. Vi träffades på Monkis invigning, bytte nummer och snackade senaste modet. Det är ju inte så många jag kan göra det med, så det var skönt att ventilera lite.
* Nej, nu ser jag knappt vad jag skriver och jag ska skönhetssova och allt det där och vakna upp utan för mycket huvudvärk i morgon och har ni orkat läsa hit har det varit förgäves för det blir inte mer för här och nu. Finito.

Reflektioner från en sommardag

* Dagens ord: "Orre". Lätt.
* Asså shit, vilket väder!
* Tackar så allra ödmjukast för inbjudan till middag på Valborg hos Per Ali Hussein och Per Ali Husseins tre quinnor. Tolka detta som att jag kommer.
* Kul att min mp3-spelare gick sönder i dag. Igen. Kul.
* Dagens shopping gör att gayryktena som omgärdar mig kommer försvinna helt. Inte.
* Brasiliansk musik äger. Cansei De Ser Sexy och Bonde Da Role. Det svänger!
* Som ni märker har jag jättemycket att säga i dag.

Reflektioner från en dag där solen värmde

* Solglasögon kändes vettigt som Dagens Köp. Ett av fyra. En skjorta, Toni & Guy-vax och Escada-parfym fick det också bli.
* Linda, FeTT kallad (jag vet att ni undrat "vem är den där FeTT, egentligen?" sen förra inlägget - nu vet ni), är i en ekonomiskt ansträngd situation eftersom hon ska spara ihop ungefär 100 000 kronor på ett år till en Australienresa med den tredje länken i den Älskade Familjen, Cissi. (Den fjärde länken är Dennis och den första är jag - nu vet ni det också). Vi sitter och pratar på MSN och alldeles nyss fällde hon följande kommentar, apropå att hon fått följa med på två stycken butiksinvigningar på sistone:

L I säger:

well, ölen är i min prisklass på de här tillställningarna iallafall
Ölen är gratis.
* Visst hatar ni också när små, äckli... urgulliga barn sitter och stirrar på er, vilket ställe det än kan handla om? Särskilt ofta inträffar detta på tuben när ett litet monst... underverk sitter mittemot en och glor som om man vore ett ufo. Jag blir mycket obekväm i såna situationer, så obekväm att jag känner för att slå någon. I det läget får föräldern akta sig för min knytnäve.
* Tro det eller ej, men på måndag släpps Linkin Parks nya singel. Om "Schnappi" är nostalgi, vad är då inte dem?! "But in the end, it doesn't even matter ..."


Reflektioner från en ansträngande helg

* Känner ni till Munspelsmannen? Grabben som spelar munspel som en galning vid Sergels Torg. Honom måste ni känna till! Häromdagen såg jag honom stå och spela på Drottninggatan. Som sällskap hade han en gitarrspelande likaledes galen människa. Jag hade mp3:n på, så jag hörde inte den ljuva musik som uppstod. Men jag kan tänka mig att det lät hellre än bra.
* För några dagar sedan hörde jag "Schnappi" på radion. Nostalgi!
* Mitt nya smeknamn: FeT. Eller hur, FeTT?
* I går var jag domare - va' annars? - och träffade sedan Älskade Familjen vid Fridhemsplan och gick på butiken The Grandpas invigning. Gratis Staropramen-öl och goda gratisdrinkar gjorde sitt till i en fantastisk lokal som ni måste besöka och sedan efterfestade vi på AG:s. Hemma alldeles lagom strax efter ett.
* I dag vaknade jag vid tio. Spelade först match själv med mitt korplag Söderberga Utd. Vi hade, grymma som vi är, redan innan dagens match vunnit serien. Därför slapp jag stå i mål sista matchen utan fick spela ute. Två mål av mig innan jag var tvungen att springa iväg. Jag vet inte ens hur matchen slutade eftersom jag drog i mitten av andra halvlek. Och det var ju som bekant enbart av akademiskt intresse. Drog till Enebyberg och dömde en dammatch, min första seniormatch som huvuddomare. Gnälliga pms-monster 40+ på planen, men under kontroll. Åkte därefter direkt ut till Bromma igen och dömde en pojkmatch och sedan därifrån omedelbums ut till Lidingö och dömde ytterligare en pojkmatch på Bosön. Man kan ju konstatera att det här var den värsta dagen hittills som domare, vad gäller intensitet. Men jag orkade, jag stod pall och jag var grym. ... och jag fick pengar för besväret! Efter detta socialiserade jag med Tusse och Elena vid ett biljardbord på Ringens Biljard innan jag drog till Café 60, fick en kopp varm choklad, ett glas mjölk och en kanelbulle, för att sedan vackla hem och öppna ytterdörren hemma vid halv ett-tiden.
* I dag, mellan två domaruppdrag, såg jag ett sällskap sitta och picknicka i vårsolen. En bit bort låg en skog och där var två barn, en pojke och en flicka, i 7-8-årsåldern. När jag gick förbi måste pojken ha blivit kissnödig för han drog ner byxorna och kissade helt ogenerat. Och flickan brydde sig inte trots att han gjorde det precis framför henne utan ryckte på axlarna och fortsatte med sitt. Jag minns den tid när sexualitet var okänt, när lek var det enda viktiga och när man kände riktig frihet. Efter att jag på fyllan en gång gjorde samma sak som pojken, fast mer frånvänd om än inför ögonen på Elena, som av någon outgrundlig anledning inte blundade/vände bort blicken, har jag fått kommentarer om det. Det var nästan ett år sedan. Traumatiskt.
* På tunnelbanan mellan två domaruppdrag såg jag en kille stå vänd från mig med en klargrön väst från J Lindeberg, med JL-loggan på övre delen av ryggen. Stackarn, han får alltså inte ens se när folk tisslar och tasslar om hans smaklöshet, såsom man kan göra om man har loggan på bröstet på en sweatshirt. Stackarn.

Reflektioner från Café 60

* Dennis tycker att det numera finns en helt ny anledning att besöka Café 60. Den nya anledningen är blond, har fasta, fina former och en späd, barnslig röst.
* Det kan nog mycket väl ha varit 20 000 besökare när nya Souk-gallerian invigdes i dag. Det var oväntat lätt att komma in - desto svårare att ta sig ut. Jag gick vilse på Topshop-avdelningen och det var shoppinglystet kvinnofolk överallt. Till slut kom jag ut, pustade ut och konstaterade att Stockholms shoppingsugna nu har fått ett nytt klädberg att bestiga.
* Såhär i efterhand kan konstateras att två av de bästa låtarna i årets schlagerfestival var The Attic featuring Therese och deras "Arrival" och älskade, hatade Magnus Carlsson i falsett med "Live Forever". Synd att det tog lite för många veckor att komma fram till det.
* Det här inlägget skrivs alltså från Café 60 på Dennis bärbara skoldator. Det är kanske inte riktigt lika high tech som att blogga från mobilen, men jag tycker att det är coolt ändå. Och förresten: nej, nej, Dennis är inte en sån där som bara kan gå och köpa en laptop hur som helst, han har fått den av skolan. Det är skillnad det.
* Senaste följetongen i serien om "Monstret" är att i morse kom hämnden. Jag hämnades för alla förstörda nätters och dagars sömn genom att, vid halv två-tiden på eftermiddagen, när jag vaknade, sätta på P3 på högsta volym när jag duschade, bara för att jävlas. Och i en villa med tunna fönster i ett villaområde är det ingen överdrift att säga att sånt hörs.Det var naturligtvis en passning till alla odugliga människor som försenat vägarbetet utanför mitt fönster och gjort mitt liv till, bokstavligt talat, ett smutsigt helvete på sistone. Jag övervägde ett tag att, för att få ut en ännu större ljudeffekt, sätta på Rockklassiker eller Bandit. Fast då hade ju risken varit att alla 50+-are där ute i gropen faktiskt gillat det som spelats och det var ju inte riktigt meningen. Så nu fick de i stället lida av Mikas genomträngande stämma väl uppblandat med mina hånskratt inifrån duschen. Triumf!

Reflektioner från en återhämtningsdag

* I dag är det 15 dagar kvar till den allsvenska fotbollspremiären. Det kanske bara är jag, men: var är fotbollsfebern?
* Stackars Dennis. Häromdagen var han tvungen att läsa Metro på tunnelbanan för att inte bli totalt uttråkad, när hans (sossiga) mp3-spelares batterier dog. Han brukar ju "roa" sig med att läsa Stockholms Stads budget för verksamhetsåret 2006/-07 under dessa resor, men inte denna gång. Han lät alldeles olycklig, stackarn. Själv brukar jag ju läsa minst en gratistidning under varje tunnelbaneresa, fast jag är ju å andra sidan inte Dennis.
* Fick ett brev från klädkedjan Brothers hemskickat till mig häromdagen. De har ett erbjudande där man får en kostym med skjorta och matchande slips för blott 1995 kronor, i stället för typ 2600 som annars. Det här gör mig rädd. Rätt att klädkedjan "inte-mycket-bättre-än-Dressmann" klär hela mog3t-gänget på studenten. Själv har jag en långt gången planering beträffande min studentoutfit. En outfit som Linda var nära att luckra upp lite i går, men bara nära. Och till skillnad från den gråa mainstreamfåran tänkte ju jag som vanligt sticka ut med min klädsel. Det tänkte nog de som gick till Brothers också. Sticka ut, alltså. Tillåt mig tvivla till att de kommer lyckas.
* Från det senaste Roskildesläppet kan vi konstatera att jag inte hade den blekaste om att rapparen K'naan var från Somalia av alla ställen. Hur som helst är han grym och han kommer dit. Annars var det mest skräp. Världsmusik, okänd rap och så. "Hultans" senaste fick mig att gny lite. Jag hade ju trots allt gärna sett Shout Out Louds och coola Uffie. Men sen var det tunt med godbitar - 50 "Hej-jag-ser-ut-som-King-Kong" Cent klarar jag mig utan i år också - och man kan ju, utan att låta allt för fåfäng, hoppas på att Shout Out Louds blir en av danskarnas svenska bokningar.
* 20 000 besökare väntas till nya Souk-gallerian, när den öppnar i morgon. Här har ni en av dem.
* Häromdagen (allt hände "häromdagen") fick vi ett brev hem till familjen. Vår pappas, och efter hans död även vår, vän ska gifta sig! "Hipp hipp hurra, va' kul" tänkte vi, och läste vidare ... den 30 juni ... mitt i sommaren ... skönt ... i Ungern?! Grabben ska gifta sig i Ungern! Och vi ska dit. Definitivt ska vi det. Budapest, den gamla kommunis ... anrika staden, here I come!
* Har försökt att hålla mig någorlunda nykter de senaste dagarna. Man ska ju hem också, liksom. Särskilt viktigt är ju det när "Monstret" grävt ett stort hål utanför huset. Ni som minns nyåret innan detta kommer säkert ihåg att - stora - varningsskyltar inte verkade hindra mig från att besöka vägarbetshål. Repris på det hoppar vi, tycker jag.

* Slutligen, på MSN i kväll:
Cicek säger:

vad kostar jackan du har på dig nu?

Coolaste killen i stan: Erlend Øye/Kings Of Convenience! säger:

jag har sju olika


Dagens länkar

Att vara Alex Schulman: Nån som vet? - Hjälp Alex Schulman hitta märket på halsduken. Jag kan det inte!
Att vara Alex Schulman: Två lodisar upptäckta på galapremiär! - I båda fallen kan man snacka om att inte titta en extra gång i spegeln innan man gick utanför dörren hemma. Frågan är om de speglade sig alls.
Wetube - Videobloggen: Bollkontroll - Snacka om att göra bort sig! Hmm.
Wetube - Videobloggen: En man och 155 t-shirts - Tungt?

Dagens citat

"Om jag inte får 150 000 för en dag, så föredrar jag att ligga kvar under täcket i sängen och sova hela dagen".

154648-32
Härlig, svensk mentalitet.

Modellen Caroline Winberg till tidningen Stureplan om vilka ekonomiska krav hon har för att nappa på ett modellerbjudande.

Reflektioner från en vardag

* Hagelstormen i dag var ju långtifrån okej!
* Det ska anordnas en konferens. På Karolinska Sjukhuset. Om - mig. Man ska diskutera djuplodande kring min tandhälsa och utreda hur mitt underbett ska bli till ett normalt bett. Mina typ tio tänder som jag har kvar (okej, några till är det kanske) ska reduceras ytterligare. Som att det inte räckte med att dra ut fyra stycken i överkäken inför tandställningen, nej, nu ska ännu fler ryka när jag snart ("snart" betyder som bekant "ett par år" när det gäller mina tänder) ska få båge i nederkäken. Och dessutom ska - minst - en till avlägsnas i överkäken. Har jag sagt att jag hatar mina tänder?
* Fitta. Nu missade jag "American Idol".
* Min bekant Simons
inlägg om gatukrockar - för träffsäkert för att missa!
* Var det fler än jag (och MUF-Dennis, utgår jag ifrån) som blev riktigt illa till mods, ja, rentav äcklade, av bilderna från Nordkorea i dokumentären "Ordförande Persson" i kväll? Så jäkla läskigt land där den ohyggliga diktaturen känns av överallt, även i de delar som ska vara statuerande exempel för regeringen. Hua!
* På "den där fyllekvällen" när jag hade ett rosa luddigt diadem på mig offentligt stötte jag ju på den här helfestliga snubben på tuben. Ni kanske har sett honom.

Om inte, så ja, han har sugrör i sina dreads. Och nej, han är inte helt frisk i huvet. Efter den kvällen har jag stött på honom fyra (4) (fyra) gånger på stan. Tre av gångerna har han sett mig och lett fånigt. Som att han tänker: "hehe, dig kommer jag allt ihåg, fast jag vet inte varifrån". "Maggan" - nu också igenkänd bland Stockholms lodare. Vad det här får för konsekvenser för mitt personliga varumärke behöver jag väl inte ens gå in på.
* Det är ju helt otroligt att det inte finns en enda parkbänk i hela jävla Nybroparken! När (de annars utmärkta) röda bänkarna vid Sergels Torg kändes för offentliga och högljudda och Norrmalmstorg låg i skugga en vårdag där hagelstorm blev till sol, kändes Nybroparken alldeles lagom för att, i väntan på Dennis, avnjuta en stor latte och muffins från 7-Eleven (25-kronorserbjudandet, ni vet). Till slut hamnade jag på en kall stenhäll i "Kungsan". För det fanns ju såklart inga vettiga bänkar där heller. Man kan ju bli deppig för mindre!
* Det står ett monster utanför huset.

Ett monster som redan käkat upp delar av vår gata och i går också halvt haft ner vår (sossiga) brevlåda. I dag har den dock ställts upprätt igen.

Nu förstår ni kanske också vad som väcker mig varje vardagmorgon, har gjort så i några veckors tid och kommer fortsätta göra det i ungefär två månader till. Det gör ju inte att jag kommer i tid på mornarna - nej, gud nej! - men det gör det i alla fall omöjligt att sova för länge varje morgon. Alltid något.

Reflektioner från en snöblandad dag

* Mitt smeknamn väcker känslor. Kan ni inte bry er om något viktigare, mina vänner?
* Vår klass är cp. Moget omogen. Dagis. Senaste exemplet kom i dag när vi utnyttjat våra förbannade demokratiska rättigheter och röstat fram att vi skulle ha ett tema på vår skiva. Men eftersom diktatur verkar råda blir det en temalös skiva och Landergård med sympatisörer är glada och nöjda. Demokratiskt och bra. Hmm.
* Sorry lorry, Iliste, att jag ringde på fyllan i helgen. Du ligger först i telefonboken. Det var inte meningen. Liknande snedsteg framöver kan inte uteslutas, men jag ska försöka hitta någon annan att terrorisera utan att jag själv är medveten om det. Det blir roligare med lite spridning på eländet.
* Dagens ord: "Tjyvnyp". Stolt upphovsmakare: Elena.
* Minst efterlängtade inslag i dag: Det snöblandade regnet. Älskat av ingen.
* På Chokladkoppen med Jonna i dag var ett pottpurri av nostalgisk musik. Coldplays samtliga gamla dängor, Evanescence - Bring Me To Life, Aaliyah - Try Again och låten jag lyssnat allra flest gånger på: Linkin Park - In The End. Jag blev alldeles knäsvag av den bra musiksmaken det stället hade och som det alltid verkar ha när jag har vägarna förbi. Eftersom det ju är ett gayfik kan jag definitivt inte dra dit med Dennis. Det skickar liksom ut fel signaler på alla sätt och vis, är jag och Dennis rörande överens om. Så vem vill slå följe med mig till Chokladkoppen?
* Om Gaygun pratat franska flytande hade jag inte tvekat en sekund att kalla honom frankofon. Nu får jag nöja mig med frankofil.
* Riche på onsdag! Riche med MUF-Dennis på onsdag! Riche med MUF-Dennis på onsdag betyder, förmodligen, en ofrivillig, men nödvändig sovmorgon på torsdag!
* Eastman i morgon. Tänk att man aldrig vänjer sig vid att gå dit! Och tänka sig att mina (*****censur värre än i Kina*****) tänder aldrig kan få för sig att åtminstone överväga att ploppa ut rätt. Det är faan ett omvänt under! Jag bitter? Nähähäedå!
* Min senaste artikel på Manolo publicerades tidigare i kväll och fick bra respons.

Maggan!

Here's the deal: Följande personer tillåts kalla mig "Johan": Dennis, Linda, Cissi, Emmy, Hanko, övriga på MP Games, Mamma och Mormor + övrig släkt.

För er andra är det "Maggan" som gäller. Hajjat?

Reflektioner från en festlig helg

* Titeln "Helgens hetaste samtalsämnen" delas mellan mitt butt-crack och Lindas stringtrosor. Det sistnämnda har jag inga som helst kommentarer till, medan jag kan konstatera att mina svarta "läderbyxor" aldrig mer ska användas i festliga sammanhang. Det tar fokus från mitt ansikte, bokstavligt talat mitt ansikte utåt, när det bara talas om mina för låga byxor. Inte bra. Inte bra alls.
* Det var jobbigt att döma tre matcher på stor plan i dag med bultande huvud och kraftigt illamående. Men jag hade i alla fall tur med vädret.
* Dennis hälsar att han i förrgår hade 232 besökare på sin comebackande
Wedin om världen.
* Undrar hur många Edvin har dagligen ...
* Dennis, ja, som måste ha varit något av den här helgens profil. Allt som vanligt, alltså. Hänvisar till vår vän Cissis blogginlägg om det Dennis skrev själv till henne på MSN. Och ja, naturligtvis har han under hela dagen fått dras med öknamnet "Spyflugan" i stället för sitt tilltalsnamn.
* Själv då? Jo, tack. En flaska vin gjorde susen och det klarade jag mig på hela kvällen. Det blev kanske lite mycket stök i Johannas kök och balkong när allting skulle kastas hit och dit. Fast det kompenserades ju av Johannas oförmåga att kasta ner Dennis kvarglömda leg till honom från balkongen när vi skulle gå, så jag tror att det går jämnt upp.
* Alla bilder sparas till ett senare inlägg.
* På Helenes begäran stoppas detta inlägg nu. Hon styr nämligen mitt liv!

Kort reflektion från en vintrig vårdag och dess efterföljande natt

Det finns ofantligt mycket att säga om denna fantastiska lördag, som slutar först nu. Men till det behövs bilder, så därför får ni stå ut tills i morgon innan ni får veta allt.

Tack Johanna för en jättefin fest och tack Familjen för en underbar natt på en rockklubb jag redan glömt namnet på. Men nog om detta - sova!

Och, på återhörande!

Reflektioner från en vårvinterdag

* Notera den bytta underrubriken. Det är inte tecken på en djup depression från min sida, utan något som är ett - bittert - faktum.
* Min MSN-vän Simon förklarar varför han inte läser min blogg:

"idag var jag och tog en fika med muf-elof och sen hittade vi en jättefiiiiiiiiiiiiin päls på Le Compagnie de Depardieu på biblioteksgatan" typ =)
---
är min bild av din blogg
Men, konstaterar jag: Det är nya tider nu!
* I kväll såg jag årets första vita jeansshorts på en fjortisbrud vid Fridhemsplan. Det lär bli några till innan oktober månads slut.
* En kanelbulle? Nääh, två kanelbullar! Var? På Café 60, såklart!
* En fundering riktad till Riggan: Ni, som de andra känner som "Pannkaksgänget", hade, så vitt jag förstår, möjlighet att i kväll gå på Berns gratis och få fria drinkar. Vad var det då som fick er att stanna hemma och kolla på film? Jag förstår det inte. Jag förstår det verkligen inte. Själv bodde jag i princip på Berns under modeveckan - typ alla modevisningar var där - och det stället är värt ett bättre öde än att dissas för en sunkig(?) filmkväll. Förklaring, tack!
* Om ni vill veta vad jag lyssnar på nu är det sångaren i Blonde Redheads falsettsång. Det är Mika-klass på den - och då är det, som bekant, riktigt bra!
* Senaste smeknamnet, efter "Kim Andersson", är "Maggfan". Sagt i bitterhet av Per Grahn-Möller, sedermera omdöpt till Per Ali Hussein och kanske mer känd som "Bettans" arma farsa. Hoppas bara inte att det (smeknamnet) får fotfäste. Det ger en så negativ klang på nåt sätt.
* I morgon kväll inflyttningsfest i Johannas nya lägenhet - som hon nyss flyttat in i (därav festen) och som hon ska flytta ifrån om en vecka eller två. Så kan man ju också göra!
* Bästa i dag var ju jag och min kompis från "Grönan" som snackade i morse på MSN om vad vi skulle göra. Jag sa att jag skulle in till stan och då sa han att han också skulle det. Och skämtsamt sa vi: "Vi kanske ses". Vi hade alltså inte planerat att vara med varandra, utan sa det mer som en kul grej, om vi skulle stöta ihop. Käkade sedan på "Donken" vid Norrmalmstorg och gissa vem jag stötte på i trappan upp! Han, såklart! Och det roligaste var att jag hade på känn att det skulle bli just så. Av det kan vi lära att människor dras till mig. Synd bara att inga tjejer gör detsamma, Sötisar och övriga vänner (vänner) borträknade.


Reflektioner från en vÅrdag

* Jag har nu inhandlat fyra vårjackor, den senaste i dag. Folk säger att jag är dum i huvet. Jag håller med folket.
* I dag hade Söderhamn i Hälsingland varmast i landet, med 13 grader. Förutom i Uppsala, för där hävdar bloggare att det "måste varit minst 25 grader!".
* Det var rätt varmt i Stockholm också.
* Undrar just hur många och med vilka filmer som kommer upp på YouTube efter 85-dagarsfesten i kväll. Skönt att jag är fredad zon, eftersom jag inte ens är där.
* Nästa steg för SL kanske vore att sätta upp sina ljusskyltar på Medborgarplatsen också, eftersom jag går där nästan varje dag. SL borde anpassa sig efter mig och mina behov, förstår inte vad de sysslar med.
* I går hade MUF-Dennis 160 unika besökare på sin blogg. Över detta är han, milt uttryckt, stolt. Jag hade,
som ni ser, "färre".
* En cappuccino i svensk vårsol på en uteservering i SoFo är bättre än en cappuccino varsomhelstjävlaannanstans. Och med Omid, till på köpet!
* Sitter och lyssnar på C.Aarmé och känner mig sentimental eftersom de inte finns mer. Nedlagda, döda och begravna. Fitta. Sen lyssnar jag på Jamie T och han är varken nedlagd, död eller begraven. I högsta grad levande. Och så sjuinihelvetes jävla bra.
* Dagens gladaste nyhet! Har i och för sig fortfarande inte köpt Tjuvlyssnatboken, vad är det för fel på mig? Jag var ju till och med på deras releasefest! Tror det till viss del har att göra med att jag inte vill bli påkommen att sitta och småfnissa för mig själv på tunnelbanan och bli klassad som utvecklingsstörd, psykiskt sjuk eller bådadera.
* Ett limstift i huvet av Elena i dag hade kunnat få den lite småroliga konsekvensen att jag blivit limmad i huvet för att få igen det öppna köttsår som (inte) bildades. Tipset är att inte kalla Elena tjock. Dels för att hon inte är det, dels för att det kan göra att man får vadfaansomhelst i huvet. I dag var det ett limstift som låg närmast till hands. Det bultar i mitt huvud just nu.

I ett sunkigt bibliotek på en inte helt osunkig gymnasieskola

Vi sitter här i biblioteket med en café latte-mugg från 7 Eleven som det står en osynlig lapp på: "Inte för Maggan". Här finns också en bibliotekarie som bryter på äcklig finska och så finns det jag, Elena och Johanna. Och för en stund sedan skrattade vi rått åt Johannas blondhet, även om hon inte är blond:

Johanna (till "Bettan" (Elena) (om mig)): "Varför har typ han bättre betyg än jag?"
"Bettan" (till Johanna): "För att han är inte korkad!"

Man kan emellertid undra varför jag de facto har bättre betyg än denna blonda, brunetta människa. För jag är liksom långtifrån värd det.

Nu spelar min mp3 "Cara Mia" med snygge, hete Idol-Månzzz. Det är för att jag har så bra musiksmak, för att jag vill framkalla "Bettans" kräkningar och för att "Bettans" pappa - "Per Ali Hussein" numera kallad - ska bli sådär riktigt överjävligt provocerad där han sitter på sitt kontor och översätter texter. Kan du arabiska, in'shallah?


Reflektioner från ännu en vardag

* Nej, det blev ju ingen fylla. Men väl en Café 60-fika. Det slår nästan lika högt. Och 85-dagarsfesten i morgon får ni ha utan mig. Sorry lorry, mog3t-gäng och övrigt "sladder".
* Flugan är det hetaste heta i vår! Syns i vår extra mycket på catwalken, bland de allra coolaste, mest vågade fashionistos - och på mig.
* Pilotbrillor är också rätt hett - på alla utom Rebecka! Och Wayfarers - på alla! ... även Dennis.
* När man tar Kanye Wests gamla dänga "Golddigger" och remixar den blir det rätt bra. Det är den som går på repeat på min mp3 just nu. Tillsammans med Fronda - "Rullar fram" (" 2004" säger min bror - "ja, och?" svarar jag), Andrew Bird - "Fiery Crash" (platsar även på Emmys mp3, har jag hört) och allt man kan tänka sig med Peter Bjorn and John, särskilt livespelningar.
* Roskildesläppet i dag var bra för att Muse peppade Helene. Och för att jag kunde äga brorsan som älskar Arcade Fire och i en månads tid påpekat att han skulle på deras konsert. Nu kan jag svara "men ska du till Roskilde, eller? Näh just det!". Alltid viktigt att ligga minst ett steg före lillebror.
* Det var vår i dag. Det märkte ni kanske på min outfit, ni som såg mig. Vi hade ju vår reunion med dem som jobbade på "Grönan" i fjol och det är så roligt att alla creddar min klädstil hela tiden. Och de verkar så överraskade varje gång de upptäcker att jag klätt mig snyggt. Som att jag klär upp mig varje gång jag ska till Gröna Lund, liksom. Väntar på att de ska haja att det är så här jag går klädd varje dag.
* Mitt nya nick är "Kim Andersson", svensk landslagsspelare i handboll. Jag sköt tydligen hårdare än honom på handbollen på Boll- och racketspel-lektionen i dag. Tack för komplimangen! Smickrande! Fast jag hatar egentligen handboll ...
* Får ungefär ett nytt domaruppdrag per dag nu när alla jävla lag ska ha träningsmatcher under försäsongen. Och därför mer och mer pengar i kassakistan och mindre och mindre liv för varje dag. Det är en svår avvägning det där. Ni får gärna säga till om jag passerar en gräns och går från att vara rolig till att vara tråkig för att jag "ändå aldrig kan göra något". Det vill jag liksom gärna veta.
* En lärdom från lördagens äventyr är väl att man inte ska lägga godisnappar på folk som fyllesover på tunnelbanan. Det blir så konstig stämning när de vaknar och frågar vad faan man håller på med.

Bild: Okänd dålig människa med Dennis godisnapp på huvet. Det var han som vaknade sen ...
* Läste på en blogg att det "måste varit uppåt 20 grader i Uppsala i dag". Okej, det var kanske lite att ta i! 12 kanske!
* Vad tycker ni om uttrycket "jävlar i min låda"? Jag känner att det kan bli min nästa stora grej att säga! Precis som Alex Schulman tror på batiktröjor som nästa stora trend, tror jag på just det uttrycket (expression). Och eftersom vi två, jag och Alex, är i princip lika inflytelserika, är det inte alls omöjligt att det blir nästa stora grej för i princip alla att säga, så jag marinerar det och går till sängs.

Dagens sosse

Titta, jag hittade en i dag också!

http://dinapengar.se/Avdelningar/Artikel.aspx?ArticleID=2007%5c03%5c13%5c7470&o=expressen

Nya reflektioner från en vardag

* Det här tycker jag var lite roligt. Kreativt, sådär.
* Det här trodde jag aldrig skulle hända. Men allt hände i lördags, så även detta var möjligt. Och fantastiskt roligt. Fast å andra sidan har Dennis tappat i anseende på sistone. Han har till och med låtit sig bjudas på pizza av sin MUF-bästis Edvin. Lågt!
* Jävlar i min låda, va' ni kommenterar! Jag läser allt och tänkte väl någon gång under hösten börja beta av att svara på allt. Skämt åsido - ska bättra mig på den punkten. Lovar. Om ni lovar att fortsätta kommentera ...
* Det tog SL bara typ ett år att sätta upp såna där ljusskyltar som visar om hur länge tågen kommer vid T-Centralen uppgång Sergels Torg efter ombyggnationen. Det är liksom den mest använda uppgången i hela tunnelbanenätet. Bravo och snabbt jobbat, SL!
* Äckelpäckel-multivitaminapelsinjuice (Magg(b)loggs längsta ord hittills?) och jordgubbscheesecakeglass i marstidiga solstrålar i Fatbursparken med Sötisarna all included (Helene, Elena, Siri och Johanna) var helt okej. Vår!
* Ett annorlunda nöje jag har är att se folk blir ägda i "Uppdrag Granskning" på SVT. Jag tittar inte på det så ofta, men ibland, som i kväll, gjorde jag det, och räknade till ett tiotal olika människor som blev råägda av de olika reportrarna. Dåliga människor!
* I morgon: nytt Roskildesläpp och "Grönan"-reunion med utgång på kvällen. Jag sätter inget "kanske" på en råfet lillördagsfylla. Jag sätter ett "ja" på det.

Omdöpt

Per Ali Husseins dotter kallas för "Bettan". Inte "Brunken". Inte "Elena". "Bettan". Nu kan ni inte ha missat det.

Reflektioner från en vardag

* Jag visste inte det själv, men tydligen heter Elenas pappa Per Ali Hussein. Och är muslim. Kan Elenas mamma, Cathrin, som ju läser den här bloggen, bekräfta detta?
* Man tröttnar aldrig på att kolla på folk som gör bort sig på American Idol-auditions. På en video-streaming-sajt nära dig!
* Säga vad man vill om alla indie-emo-kids, men många feminina varianter av den särarten är faktiskt quite good-looking. Därför är det såklart desto mer deprimerande när de klär sig så miserabelt fult.
* I dag var en historisk dag: blottarrocken kom ut ur garderoben! Det alla väntar på nu är väl att jag ska göra något liknande. Det lär bli en livslång väntan.
 * Till sist: av allt man tänker att man ska blogga om, bloggar man bara om ungefär 5%. Då förstår ni kanske hur mycket sensationellt bra bloggmaterial ni går miste om på grund av min dålighet. Förlåt.

Checka detta!

Helt sjukt jävla ... http://www.dailymotion.com/video/xsirr_concert-sauvage-dans-le-metro ... bra.

Något annat än alla gatumusikanter i Stockholms tunnelbana. Men, så är det i Paris också.

Från mobilen!

Testing Testing.

Dagens sosse

http://konsumbloggen.com/2007/03/07/snillrikt-snatteri/

Har jag sagt att jag älskar Konsumbloggen?

32 låtar i rangordning

Festen är över för den här gången och till er som nu undrar för er själva "vilken fest?" säger jag: ni känner uppenbarligen inte mig tillräckligt väl. Älskar listor och älskar schlager, så tänkte härmed rangordna alla låtar som deltog, från 32 till 1:

32. Svante Thuresson & Anne-Lie Rydé - Så fantastiskt, makalöst tråkig. Anne-Lie Rydé är i en klass för sig på listan över hatobjekt i svenskt musikliv. Hon stärkte inte direkt sitt personliga varumärke i år. När sätter dem stopp för fortsatt årligt schlagerdeltagande för denna terrorist?
31. MissMatch - Den enda låten jag inte har något som helst minne av. Ingen komplimang, direkt.
30. Tommy Nilsson - Då somnade jag i min säng. Ingen komplimang det heller.
29. Lustans Lakejer - Falsksång och 80-tal är en dålig kombo.
28. Emile Azar - Intetsägande.
27. Caroline af Ugglas - Sveriges fulaste kvinna med Sveriges fulaste klädstil och Sveriges jobbigaste sångröst (det sistnämnda möjligen i konkurrens med Anne-Lie Rydé). Jättejättejobbig.
26. Jessica Andersson - Bruden kan ju stå på scenen. Men hon borde ha kickat låtskrivarna.
25. Anna Book - Minns knappt låten, bara att det var Michelins nya, kvinnliga gubbe som framförde den.
24. Verona - Det som går hem i ukrainska schlagerfestivalen visade sig inte ha samma lyskraft här.
23. Cosmo4 - Att en tjejgrupp slog tre bidrag i en schlagerdeltävling har inte hänt sedan Bubbles. Tack och lov stannade det på femteplatsen.
22. The Attic feat. Therese - En låt som inte ska framföras live utan på radio. Det märktes i slutresultatet.
21. Sofia - Låten precis efter Tommy Nilsson, så jag vaknade upp efter ungefär halva. Jag blev i alla fall klarvaken. Mer än så var det inte.
20. Elin Lanto - Jobbig.
19. Regina Lund - Vackert fånig. Och väldigt Regina Lund. 
18. Sebastian - Ingen höjdare. En artist man hade högre förväntningar på. Det tyckte finalpubliken också.
17. Andersson & Gibson - Finstämt och sobert, hyfsad refräng. Inte mer än så.
16. Sanna Nielsen - En låt som växte. Till att bli sådär.
15. Magnus Carlsson - Falsetten klarades av galant. En låt och en artist som helt klart förtjänade ett bättre öde.
14. Sheida - Jag gillar världsmusik. Det verkar ingen annan i svenneland göra.
13. Addis Black Widow - Live var det århundradets blåbär med en utstyrsel vi sent glömmer. Ingen komplimang det heller. Som singel däremot var det Addis Black Widow. Och det är mer än okej.
12. Andreas Johnson - Inget big fan av honom. Och läderkostym gör sig bäst i den tyska finalen, så du åkte till fel land, ditt offer!
11. Jimmy Jansson - Jimmy Jansson. Och därför går man fortfarande och nynnar på eländet. Då är det trots allt en rätt stark låt.
10. Uno & Irma - Finfint, genuint svenskt. I liked it!  
9. Sonja Aldén - Varje gång jag hört den här låten och varje gång jag hör den framöver kommer jag rysa när Sonja sjunger "Jag är så lycklig ... (... att jag fann dig)". Så är det bara!
8. Magnus Uggla - Det här blev aldrig en klang- och jubelföreställning för Uggla. Och MUF-Dennis får säga vad han vill, men det var till viss del på grund av låten. Fast allra mest för att ingen polack röstade på honom.
7. Nanne - Bästa scenframträdandet. Synd att låten sög.
6. After Dark - Snyggast ben räcker inte alltid till Helsingfors. Fråga Christer Lindarw!
5. Andreas Lundstedt - Eftersom vi svenskar är dumma i huvet röstade vi ut den här låten redan i delfinalen. I stället skickade vi bland annat Anna Book och Tommy Nilsson till Globen. Och jag undrar: hur tänkte vi?
4. Marie Lindberg - Undrar vad hon kände när Scandinaviumpubliken började klappa i takt till hennes låt i delfinalen. Jag minns hur jag kände. Jag rös.
3. Sarah Dawn Finer - Apropå rysningar. Avslutningen på "I Remember Love" är bland det värsta jag hört. Och den här gången är det menat som en komplimang!
2. The Ark/Måns Zelmerlöw
1. Måns Zelmerlöw/The Ark - Pendlar hela tiden mellan vilken låt jag egentligen gillade allra bäst. Så de får dela på utmärkelsen. Men, trots allt: rätt låt vann!

Tror jag.

Vad tyckte ni om hela spektaklet?


Danmark 1 - Svenska bönder 0

Roskilde pissar på Hultsfred! Ett tag övervägde jag att knipa båda detta sista sommarlov, men det var innan jag för en stund sedan såg det senaste bandsläppet från de där danskjävlarna. De släppte fem band i går och har av dem lyckats pricka in fyra av mina absoluta favoritartister. Beastie Boys får klara sig utan mig, men däremot ska jag svänga mina lurviga till följande kvartett: The Killers, Mando Diao, Peter Bjorn and John och Quit Your Dayjob.

Biljetten kostar 1815 kronor och skulle det behövas skulle jag springa iväg i morgon och köpa den, men jag chillar lite. Chillar, konstaterar att jag hoppar den småländska ödemarken för nu - och för alltid? - och känner mig nöjd över att av övriga 20 släppta band (det ska släppas över 100 till!) vill jag se följande: Red Hot Chili Peppers, Tïesto, Klaxons, The Broken Beats och Basement Jaxx. Totalt nio av 25 släppta band har jag lust att se. Det känns som att alla pølseätande och öldrickande bandbokare där nere i landet till sydväst gillar mig. Detta faktum gillar jag. Och väntar snällt på nästa - makalösa? - bandsläpp.

Samtidigt som jag förundras av hur faan i jävla helvete Quit Your Dayjob kunde bli bokade till Nordens största musikfestival.

Den nya tekniken

I går visade Christian mig Google Reader, en alldeles fantastiskt upptäckt som innebär att jag kan hålla koll på när mina favoritbloggar uppdateras. Har inte haft så bra pejl på det här med rss-flöden tidigare, men det visade sig vara värsta barnleken. Man går bara in via sitt konto på Google Reader och de bloggar man valt att följa scannas av hela tiden och när någon blivit uppdaterad framgår det rätt tydligt när man loggar in. Har för närvarande över 20 bloggar bevakade på mitt konto, så det blir en del läsande varje dag, men det gjorde jag tidigare också med den stora - obekväma - skillnaden att jag då var tvungen att gå in på varje blogg och "beta av dem" en efter en. Tack vare Christian slipper jag nu det. En få tacke så mycke!

Och så i kväll upptäckte jag att jag faktiskt kan gå in på nätet via min mobil och att det fungerar riktigt tillfredsställande. Så farligt dyrt är det inte heller. Användbart när man minst anar det och bra att veta att det finns. Därifrån till att, som Dennis, få sköna mobilräkningar på över tusenlappen varje månad p.g.a. hans idoga mobilsurfande, är steget ännu så länge tack och lov rätt så långt. Livet är fortfarande fullt av prioriteringar.

Fantastiskt!

MUF-Dennis har börjat blogga igen! Lika bitter som vanligt - lika rolig som vanligt! Välkommen tillbaka!

... vill ni höra ett typiskt MUF-Dennis-citat, se länken nedan, som går till vår vän Cissis blogg:

http://tampongen.blogg.se/1173051660_dennis_sger.html


Joddeladdeliddihoo

Uppföljaren till You Tube-fyndet kommer här:

http://www.youtube.com/watch?v=gkz4KA0x7jA&NR

Från samma tävling. ... man kan ju joddla också!

Senaste nöjesnytt

Just nu pendlar jag mellan om jag ska hoppas att min klasskompis "Biggans" pojkvän Fredrik som har halsfluss (och som haft det fyra (4) gånger på två månader!!) ska bli frisk eller inte. Om han blir frisk ska han nämligen gå med "Biggan" på Melodifestivalen i Globen på lördag. Om han förblir sjuk ska jag gå med henne, vilket vore det i särklass häftigaste jag upplevt hittills i år. Well, we'll see.

Varje onsdag kan jag komma in på Spy Bar. Kontakter, ni vet. Spy Bar är det i särklass bästa och coolaste stället jag varit på i Stockholms uteliv. Så om ni vill hänka till "Spyan" - just let me know, så blir det gästlista och allt. Lillördag is da shit!

Senaste nytt

Jaha, då får jag väl säga grattis då. Till min käre vän och ovän, Dennis, som ska förlova sig. Snabba puckar!

Det finns en gräns

Dennis till mig på MSN:

/ W - Varför? säger:

Johan. Jag har gått och blivit galen...

/ W - Varför? säger:

jag tycker om Samba Sambero

Då kändes det ganska naturligt att blocka honom. Det finns liksom en gräns för vad jag klarar av i form av kompisar som sviker en och där gick Dennis definitivt över gränsen. Så då vet ni alltså vad ni ska göra om ni vill säga upp kontaktskapen med mig: heja på Anna Book på lördag!

PS. Efter ungefär fem minuter tog jag bort blockeringen. Jag vet ju att även Dennis kan göra ohyggliga misstag. DS.


Konsertfeber

Da Soetis Crew funderar som bäst på Linkin Park-konserten den 25 maj i Globen. Linkin Park, som ju för övrigt kan betraktas som världens mest utskällda band - någonsin. Helt oförtjänt! För i helvete - dom äger!

Och här närmast, den 7 april, är jag sugen på Mika (Grace Kelly-killen, ni vet). Elena är också sugen på Mika. Om det är för att hon vill prova hur det är att strula med en halvlibanes, eller för att hon gillar hans musik, har jag dock inte kunnat luska ut. Men det var ju tabbe av arrangören att lägga konserten på påskafton. Då åker ju alla (utom Helene, tydligen) bort till släkt och vänner för att gå upp några kilo. Och alltså kan man ju fetglömma mys hos mormor över påsken om man vill se Mika. Och jag är desperat - jag måste se Mika! Det är inte för att jag vill strula med honom, halvlibanesen, utan för att jag vill "Relaxa och Take It lite Easy" om ni hajar poängen. Det är därför.

Konsertfeber - och Roskildes bandsläpp har inte ens hettat till ännu. Musik är mitt liv!

Fräscht

Vissa brev vill man bara inte ha.

http://expressen.se/nyheter/1.578857

You Tube-fynd

Jävlar i min låda!

Den här bruden kan sjunga!

http://www.youtube.com/watch?v=DCmo3oQHaf4

Jag blir stum

http://konsumbloggen.com/2007/02/28/att-utratta-behov-i-butik

Jag finner inte ord.

DÅLIGA MÄNNISKA!